9
Fotogalerie

Kam se vydat na last minute k moři?

Chystáte se ještě na poslední chvíli k moři, ale nerozhodli jste se pro destinaci? Vybrali jsme vám místa, kde jsme sami nebo naši známí byli a kde se všem líbilo.

„Naše“ chorvatské moře

Chorvatsko je bez debat „naším“ mořem a patří mezi destinace nejvíce navštěvované českými turisty. Když i letos vsadíte na klasiku v podobě Jaderského moře, určitě neuděláte chybu, ať už se vydáte na Makarskou riviéru, Istrii nebo zvolíte jeden z romantických ostrovů.

Čím láká: Čistými, oblázkovými plážemi vhodnými pro celou rodinu, klidnými ostrovy i rušnými městečky, horami a jezery, krasovými monumenty.

Sportovní vyžití: Ve všech kvalitnějších hotelech jsou dobře vybavená fitness centra, turistika v hornaté přírodě, plážový volejbal, jachting, potápění, sjezd divokých řek, jízda na koni, vodní lyže a skútry.

Jeďte na: Ostrov Hvar, který je nejslunnějším ostrovem Chorvatska. Slunce na něm svítí až 320 dní v roce! Ubytujte se třeba v hotelu Roko (zájezdy autobusem od 10 480 Kč, www.invia.cz).

Teplota vzduchu: okolo 26 °C

Více informací: www.chorvatsko.cz

Extra tip: Zážitek na celý život si připravíte projížďkou kolem voňavých a barevných levandulových polí.

Orientální Turecko

Milujete opravdické horko, zlato a luxus? Potom určitě frčte do Turecka a zažijte na vlastní kůži pohádku Tisíce a jedné noci třeba na turecké riviéře. Nechte se unést vůní orientálního koření a tabáku, barvou zlata i luxusními bílými plážemi.

Čím láká: Pískovými i oblázkovými plážemi pár kroků od hotelových resortů, rušným nočním životem s množstvím barů, taveren, restaurací a nočních klubů, fakultativními výlety za památkami a přírodními krásami (například chrám bohyně Artemis - jeden ze 7 divů světa, Troja, chrám Hagia Sofia, Pamukkale - „zámky z bavlny“).

Sportovní vyžití: Plážový volejbal, tenisové kurty, stolní tenis, basketbal, badminton, aerobik, fitness centra v hotelech, vodní sporty na pláži, golfové resorty.

Jeďte na: Tureckou riviéru, která je charakteristická kontrastem moderního a starověkého světa. Ubytujte se třeba v hotelu Valeri Beach (letecky od 15 990 Kč), www.etravel.cz.

Teplota vzduchu: okolo 35 °C

Více informací: www.turecko.cz

Extra tip: Během dovolené v Turecku si užijte pravou atmosféru trhu, smlouvání cen výrobků, ať už půjde o šperky, oblečení, koberce, nebo koření, čaj a tabák.

Roztančená Ibiza

Kdo chce být na dovolené v centru současné taneční muziky, ten musí navštívit Mekku všech DJů - odletět na ostrov Ibiza a zažít atmosféru nekonečných západů slunce.

Čím láká: Nikdy nekončícími hudebními vystoupeními, ale i písečnými plážemi, malebnými uličkami starého města, obchůdky se šperky a hippie oděvy i hotely, ve kterých se vám postarají o skvělou zábavu.

Sportovní vyžití: Plážový volejbal, procházky po několikakilometrových plážích, široká nabídka vodních sportů.

Jeďte do: San Antonia, kde si nenechte ujít proslavené Café del Mar, a každou noc vychutnávejte atmosféru tohoto unikátního ostrova. Ubytujte se třeba v hotelu Els Pins (letecky od 17 990 Kč), www.fischer.cz.

Teplota vzduchu: okolo 28 °C

Více informací: www.naibizu.cz

Extra tip: Zajeďte se podívat k magnetické hoře Es Vedra. Je to odlehlý romantický kout ostrova, kde je soukromá pláž, nádherný západ slunce a poblíž má svou vilu dokonce i Mike Oldfield.

Historická Itálie

Pro nás Evropany je téměř povinností jet aspoň jednou za život do Itálie za památkami, kulturou a jídlem, poznat domov římských bohů i temperament Italů.

Čím láká: Nejen Římem, jedním z nejstarších měst Evropy, a historickými památkami, jako jsou fontány, kostely, chrámy či sochy, ale i písčitými, oblázkovými i kamenitými plážemi. Pokud máte rádi pláže, na kterých to žije, pak zvolte ostrov Capri a pobřeží Amalfi v Kampánii, hledáte-li klidné, romantické pláže, volte Sardinii nebo pláže poloostrova Puglia.

Sportovní vyžití: Tenisové kurty, plážový volejbal, animační programy (body building, aerobik, vodní pólo), procházky po několikakilometrových plážích.

Jeďte na: Palmovou Riviéru a dopřejte si skvělou rodinnou dovolenou na širokých plážích u čistého moře, lemovaného mohutnými palmami. Ubytujte se třeba v hotelu Rex (doprava autobusem od 9380 Kč), www.invia.cz.

Teplota vzduchu: okolo 28 °C

Více informací: www.dovolena-italie.com

Extra tip: Pokud pojedete do Ravenny, navštivte Mirabilandiu, největší zábavní park, a povozte se na 100 m vysokém ruském kole nebo zažijte, co to je volný pád ze 60 m. Děti určitě potěší mnohé vodní atrakce.

Exotické Tunisko

Když do Afriky, tak do Tuniska, kde je teplo, levně a hezky. Doletíte tam za méně než dvě hodiny a můžete si užívat u hotelového bazénu anebo si zajít k moři. V Tunisku se můžete těšit na každodenní denní i večerní program pro pobavení. Přes den mají hoteloví animátoři připravené sporty jako třeba petang, aerobik, aquaaerobik, vodní pólo a večer hudební zábavu a tanec.

Čím láká: Ocitnete se in media res v islámské kultuře, teploty jsou vysoké během celého roku. Každé tuniské město má svou medinu, do které chodí turisté nakupovat koření, textil a suvenýry.

Sportovní vyžití: Animační sportovní programy u hotelových bazénů, vodní sporty u moře, jízda na motokárách, koních i velbloudech.

Jeďte na: Tabarku, která je moderním přístavním městem a centrem turistických aktivit. Můžete se zde potápět za korály nebo navštívit hudební festival, který tu v létě probíhá. Ubytujte se třeba v hotelu Golf Beach (letecky od 17 300 Kč), www.ca-cyro.cz.

Teplota vzduchu: okolo 36 °C

Více informací: www.tunis.cz

Extra tip: Pojedete-li na Tabarku, zkuste adrenalin na čtyřkolkách, na kterých se můžete vyvézt i na nejvyšší vrchol ve městě.

Více se dočtete v aktuálním vydání časopisu Dieta.

ČTĚTE TAKÉ: Tak trochu jiná liposukce!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud