Kanaďan obešel svět. Za deset let

Kanaďan obešel svět. Za deset let

V srpnu 2000 si řekl Jean Béliveau dost a rozhodl se, že se svou životní krizí zatočí. Vydal se na cestu kolem světa, aby propagoval mír. Planetu obešel po deseti letech, když minulý víkend přišel do Sydney maje v nohách 66 700 kilometrů a překročení hranic 62 různých zemí světa.

Před deseti roky vyrazil z Montrealu, aby na cestě strávil tisíce dní a nocí. „Myslím, že nejdůležitější věc je velmi prostá, stačí při setkání s jinými lidmi otevřít svou mysl,“ tvrdí čtyřiapadesátiletý Jean.

Na cestě měl spousty různých zážitků, ale ty nejprostší ho chytily za srdce nejvíce. „Jen jsem se smál a říkal ahoj. Nejkrásnějším slovem, které jsem na své cestě slyšel, bylo ´vítejte´. Když slyšíte slovo ´vítejte´, všechny tenze z kulturního šoku jsou pryč,“ dodal Béliveau.

Jeho cesta nebyla zaměřena na zisk peněz, propagoval pouze mír a lásku ve prospěch všech dětí světa. Rodině přiznal své plány jen pár týdnů před odchodem do světa a domov opustil 18. srpna v den svých pětačtyřicátých narozenin. Z Kanady prošel Spojenými státy a Mexikem až do Jižní Ameriky.

V roce 2003 už byl v Jihoafrické republice a v roce 2005 z Maroka vstoupil do Evropy. Z ní pak putoval směr Írán, Indie, Čína, Jižní Korea a Japonsko. V říjnu 2009 vstoupil na severu Austrálie do Darwinu, odkud se vydal do Sydney.

Za celou dobu prý prošlapal 46 párů bot. A teď plánuje ještě cestu do Melbourne, Tasmánie, Na Nový Zéland a v roce 2011 pak domů do Kanady.



ČTĚTE TAKÉ:
Nezávislý cestovatelský portál!


Doporučujeme

Články odjinud