Knižní tipy pro každého: Napětí, skvělá kuchařka i vtipné příběhy.

Knižní tipy pro každého: Napětí, skvělá kuchařka i vtipné příběhy.

Nabídka nových titulů je příslibem čtenářských i gastronomických zážitků. Chtěli byste vařit „Snadno a Rychle“ Prožít silný příběh v nádherné a zároveň tvrdé přírodě Laponska, či humorné vyprávění o ztracené matce, na jehož pozadí se skrývá nejedno tajemství? Nebo se snad budete chtít mstít svým ex partnerům? Představujeme vám atraktivní knižní novinky z nakladatelství Mladá Fronta.

Nabídka nových titulů je příslibem čtenářských i gastronomických zážitků. Chtěli byste vařit „Snadno a Rychle“ Prožít silný příběh v nádherné a zároveň tvrdé přírodě Laponska, či humorné vyprávění o ztracené matce, na jehož pozadí se skrývá nejedno tajemství? Nebo se snad budete chtít mstít svým ex partnerům? Představujeme vám atraktivní knižní novinky, u nás dostupné vždy z jednoho místa.

První novinkou je nevšední thriller Poslední Laponec, který vyniká přímočarým a živým stylem spisovatele Oliviera Truca, jenž dobře zná problematiku popisovaného území. Dějištěm příběhu je vesnice Kautokeino, která se právě chystá na představení navráceného starého šamanského bubnu. Tuto velkou událost ale zmaří jeho krádež a případ se dál zamotává smrtí pasáka sobů. Vyšetřovatelé Klement Nango a Nina Nansenová jsou přesvědčeni, že tyto události spolu souvisejí. Uprostřed nádherné přírodní scenérie a silných postav můžete odhalit limity moderního života i tradice lidí bojujících za kulturní přežití v Laponsku, kde je zima studená a tvrdá.

Na začátku září dále vyšla nezkrotně vtipná kniha Marii Sempleové Kde se touláš, Bernadetto. Vypráví o dívce, která na vlastní pěst pátrá po tom, kam se znenadání poděla její matka. Aktivní Bernadetta Foxová byla pro Bee nejen mámou, ale také nejlepší kamarádkou. Patnáctiletá dívka se proto nebojí použít všechny prostředky, aby se dozvěděla, proč její máma zmizela. Mohl za to snad příslib výletu na Antarktidu, který jí Bernadetta dala? Bee neváhá využít všechno, co má po ruce (i tajnou korespondenci), aby tomu přišla na kloub.

Jako další knižní novinku představujeme knihu Jsem single a pomstím se. Jedná se o pokračování knihy Žádný sex, je úterý od Tracy Bloomové. Suzie Millerová radí ve svém sloupku zoufalým a zhrzeným ženám v problémech s láskou. Sama se však necítí o nic lépe. Jak to, že zase dostala kopačky? Po dalším nevydařeném vztahu, tentokrát s kolegou z práce, se s tikotem biologických hodin a pifkou na celý svět rozhodne, že nastal čas, aby svým bývalým láskám dala za vyučenou. A začne se všem svým ex originálním způsobem mstít. Vzniká tak řada komických situací, ve kterých ji bok po boku provází kamarád Drew. Jenže Drew má před svatbou a se Suzie je mu nezvykle dobře. Že by špatná volba? A jsou opravdu všichni muži prevíti?

Rovnou se přiznáváme – kniha Jsem single a pomstím se nás skutečně zaujala. Mohlo by to být skvělé oddechové čtení, u kterého se člověk pobaví, takže… proč ne?

Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou kuchařskou knihou SNADNO & RYCHLE. Kuchařka zaujme každého milovníka dobrého jídla svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými recepty „krok za krokem“. Roman Vaněk myslí zvláště na ty, kteří nemají během týdne příliš času na vaření. Kniha obsahuje v devíti kapitolách 111 rychlých rodinných pokrmů připravených z běžně dostupných surovin, a doprovázených více než dvěma sty barevných fotografií.

Doporučujeme

Články odjinud