Kuchařská elita předvede, co umí na Apetit Festivalu Plzeň 2014

Kuchařská elita předvede, co umí na Apetit Festivalu Plzeň 2014

Jména jako Pohlreich, Paulus, Navrátil budou hvězdami čtvrtého ročníku Apetit Festivalu, který se uskuteční 17. – 18. května 2014 v Plzni za OC Plzeň Plaza. Milovníci dobrého jídla, piva a vína čeká ještě více gastrozážitků, a to v podobě nových nesoutěžních restaurací a stánků s delikatesami.

Ještě větší, bohatší a zajímavější bude Apetit Festival 2014 v Plzni. Organizátoři zareagovali na loňskou rekordní účast 32 tisíc návštěvníků a chtějí nabídnout víc. „Kuchařské show předvede opravdová elita mezi českými kuchaři. Populární Zdeněk Pohlreich je s festivalem spojen od začátku, letos ho doplní ještě Roman Paulus, který získal michelinskou hvězdičku pro restauraci Alcron a také rytíř francouzského řádu Chaine des Rotisseurs za gastronomii Dalibor Navrátil. Riccardo Lucque, italský šéfkuchař s bohatou mezinárodní praxí a majitel několika prestižních italských restaurací a autorka webu menudomu.cz Veronika KOKO Kokešová,“ vyjmenovává hlavní účinkující Petr Jirásek z pořádající agentury.

Pořadatelé opět pečlivě vybrali 15 TOP restaurací z regionu, které svou nabídkou budou chtít oslovit návštěvníky, aby jim dali hlas v soutěži o titul „Západočeská restaurace roku 2014“. Vybírat se bude i nejlepší pivo, a to z nabídky 20 pivovarů a minipivovarů, které budou usilovat o titul „Pivo Apetit Festivalu Plzeň 2014“.

Na své si přijdou i milovníci vína, které bude nabízet desítka vinařství. Nebudou chybět regionální speciality, delikatesy a prezentace farmářů. Neméně lákavá však bude i nabídka pěti nesoutěžních restaurací, podávat se totiž bude například parmská šunka s medovým melounem jako kaviár z kuchyně podniku Molecular Base, u stánku restaurace Šach Mat bude možné ochutnat smaženého švába na chutney nebo štíra na rukolovém salátku bistro Kantýna bude chtít zaujmout nejen chuťové pohárky, ale také potěšit oko, v nabídce se objeví salátek z macešek, aksamitníku, polníčku a rukoly doplněné o rakytníkovou espumu nebo panna cotta z růží.

Posedět v kavárně u dortíku nebo zmrzliny, vychutnat nabídku vinařů, nechat si namíchat osvěžující koktejl nebo si pochutnat na regionálních produktech – to vše už pravidelní návštěvníci Apetit Festivalu znají a ani letos nebude bohatá nabídka chybět. Doprovodný program potěší fanoušky kapely YOYO band nebo skupiny Vltava, o „mluvené slovo“ se postarají komici z pořadu „Na stojáka“. Chystá se i rozšíření počtu odpočinkových zón, aby si gurmáni mohli nabízené pochoutky v klidu vychutnat.

APETIT FESTIVAL SE KONÁ ZA OC PLZEŇ PLAZA VE DNECH 17. A 18. KVĚTNA 2014

VÍCE NA WWW.APETITFESTIVAL.CZ

Doporučujeme

Články odjinud