Láďa Hruška vs Jirka Babica! Kterého z nich máte raději?

| Autor: Vivienne S. | Rubrika: Zábava

U mnoha diváků dva oblíbenci přicházející stále s novými recepty a hlavně levnými "vychytávkami" pro "obyčejné lidi", pro jiné symboly opravdu extrémně děsivé a nezdravé kuchyně. Odborníci přes kuchařské umění z jejich receptů šílí. Obzvláště pak uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, kterého se bojí každá restaurace v Česku a pozadu nezůstávají ani nejrůznější výživoví poradci. Přesto se každá jejich nová "mňamka" okamžitě rychle šíří internetem a diskuzními fóry...

Jirka Babica

Pro spoustu lidí velký „gastronomický prznitel“ Jiří Babica (*1961) se na kuchaře vyučil v pražských hotelech Palace a Ambassador. Po vojně nastoupil do hotelu Alcron v Praze a vařil tu devět let. V roce 1989 se oženil do Německa, kde začal pracovat v restauraci Zlatá Praha v Kolíně nad Rýnem. V posledních letech byl v ČR milovaný i nenáviděný díky pořadu Babicovy dobroty. Jeho pořad ale na Nově po šesti letech a dvanácti sezónách končí. Uvidíme, zda prosadí své kulinářské umění na jiné, konkurenční televizi.

Láďa Hruška

„Potravinový inspektor“ a reportér Láďa Hruška (*1987) připravuje pro TV diváky unikátní recepty za pár korun. Malé i velké učí, jak si připravit tu největší „mňamku“ za co nejméně peněz a s nejmenším úsilím. U každého receptu nechybí vyčíslení surovin a propočet ceny jednoho kusu, který popravdě leckdy neodpovídá.

Jejich dva nejkontroverznější a velice diskutované recepty:

Recept číslo 1 : Nadívané kuřecí kůže (Láďa Hruška)

Potřebujete:

8 ks kuřecích kůží

3 krajíčky staršího chleba

2 ks kuřecích jater

1 vejce

1 cibule

1-2 dcl mléka

špetka muškátového květu

grilovací koření

petrželka

pepř

olej

sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět.

2. Přidáme nadrobno nakrájená játra, která orestujeme spolu s cibulí, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

3. Chléb zbavený kůrky namočíme v mléce, vyždímaný promícháme s opečenými játry s cibulkou, rozšlehaným vejcem, nasekanou petrželkou, směs osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým květem.

4. Z kůží vyřízneme čtverce, do kterých zamotáme připravenou nádivku, jednotlivé balíčky položíme do pekáče vymazaného olejem a osolíme je, případně ještě posypeme grilovacím kořením.

5. Mírně podlité vodou pečeme 15 minut zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C, dalších 15 minut dopékáme odklopené.

Doporučení: Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory, či bramborovou kaší a kyselým okurkem. Nádivku lze ochutit i prolisovaným stroužkem česneku, játra lze nahradit například anglickou slaninou.

Recept číslo 2: Zapečené cibule s žampionovým rizotem (Jiří Babica)

Potřebujete:

4 bílé cibule

200 g vařené rýže

misku žampionů

240 g nakládaných rajčat

100 g strouhaného sýra Gouda

1 lžíci nakládaného pepře

1 čerstvou papriku

¼ pórku

olej, cukr, oregano, sůl, pepř

Postup:

Na oleji opečeme cibule, osolíme je, opepříme, přendáme do pekáčku a dáme do trouby na 30 min na 220 °C. Mezitím si orestujeme hrst žampionů a pokrájený pórek, osolíme, opepříme, přidáme oregano a lžíci naloženého zeleného pepře. Vše smícháme s rýží. V rendlíku na oleji orestujeme pokrájenou papriku a nakládaná rajčata, přidáme lžičku cukru a osolíme. Hrnec s cibulí vyndáme z trouby, posypeme směsí zeleniny a rýže, zasypeme nastrouhaným sýrem Gouda a dáme na 5–10 minut do trouby zapéct.

Který z těchto dvou chlapíků je vám sympatičtější? Nebo je oba naopak nemůžete ani vystát? Vařili jste někdy podle Babici, nebo Hrušky? Máte od nich nějaký oblíbený recept, který se u vás doma uchytil? Nebo jste se stali z mnoha důvodů zapřísáhlými odpůrci a nedáte dopustit na léty prověřenou a ozkoušenou domácí kuchařku po babičce?Napište nám svůj názor!

Další články z rubriky

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

1. 12. | 1 | Advent je tu! A Vánoce jsou tu od toho, abychom si je užily, takže no stres! Všechno nemusí být…

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

1. 12. | 1 | Chlap se vám buď líbí, nebo ne. A když nám zkříží cestu ten pravý, nevidíme napravo ani nalevo.…

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

30. 11. | Retro letí! Doba běží rychle dopředu a my si rádi připomínáme, co jsme tak milovali dřív a co nám…

Funguje vám intuice? Naučte se slyšet svůj vnitřní hlas

Funguje vám intuice? Naučte se slyšet svůj vnitřní hlas

30. 11. | Každý den děláme tisíce malých rozhodnutí, která ve výsledku formují celé naše osudy. Někteří…