5
Fotogalerie

Léčivá Bretaň

Francouzská Bretaň je známá svou tajemnou atmosférou, ale i jedinečnými SPA zážitky podpořenými vlhkým oceánským vzduchem a omlazujícími účinky mořských řas a solí.

Ukrytá v mlhách, se svými majáky, dlouhými plážemi obrostlými vysokou trávou a krajinou posetou kamennými domy patří francouzská Bretaň k nejmagičtějším koutům Evropy. Vedle meditování na kamenných útesech, pod nimiž bouří Atlantik, je bretaňská krajina jako stvořena pro golf a romantické projížďky na kole a na koni.

Stojí tak za to ochutnat skvělou kuchyni plnou darů moře, artyčoků, lahodného slaného másla a mořských řas. Právě tato „mořská zelenina“ je již po staletí vyhledávaným léčivým prostředkem, který z těla odbourává těžké kovy a dodává mu vzácné oligoelementy a celou řadu vitamínů. Bretaňské řasy jsou vyhlášené i svými výjimečnými účinky na pokožku. Mají revitalizační, silně hydratační a vyhlazující efekt, zklidňující citlivou a alergickou pokožku, používají se k peelingům a nemodelačním zábalům.

V Bretani se tradičně provádí talasoterapie, což jsou koupele z mořské soli s přídavkem řas. Esenci toho nejlepšího, co Bretaň nabízí, naleznete na ostrově Belle Ile en Mer, jehož skryté pláže, věčně zelená údolí a mírné klima plně souzní s jeho názvem, který ve francouzštině znamená jednoduše Krásný ostrov.

Dokonalý komfort se pojí se zámečkem Castel Clara, v němž naleznete prvotřídní SPA. Je odtud nádherný výhled na Atlantik, kterým se kochal i malíř Claude Monet. Můžete si zde objednat několikadenní pobyt dle potřeb svého těla, například redukční, pro lehčí nohy, speciální masážní či „back to nature“, jehož součástí jsou i relaxace na nejvíc vibrujících místech ostrova. Ve všech programech samozřejmě hrají hlavní roli mořské řasy, ale také sůl, místní bylinky a luxusní kosmetika.

SPA Aqua Phenicia kopírující atmosféru antických lázní nabízí balneoterapii, speciální ošetření luxusní francouzskou kosmetikou, anti-age program s maskami a zábaly z mořských řas a bahna či masáž kameny vyhřátými na slunci a potřebnými místními aromatickými bylinnými oleji. Přesuňme se na severní pobřeží Bretaně, kde na útesech kanálu La Manche stojí SPA hotel. Tento francouzský manoir má skvělou polohu, hodně se mluví o zdejší talasoterapii i odtučňovacích kúrách, při nichž se využívá detoxikačních a tuky odbourávajících vlastností řas a mořské soli společně s cvičením ve vodě.

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!

Doporučujeme

Články odjinud