Letem světem s dítětem

Letem světem s dítětem

Prázdniny i dovolené už podupávají za dveřmi. pokud máte doma nějaké ratolesti, určitě zvažujete, kam a jak s nimi vyrazit.

Kdo má děti, určitě bude souhlasit s tím, že cestovat s nimi není jednoduché. Je třeba pečlivě volit nejen místo pobytu, ale i program, a také způsob dopravy. Zrealizovat všechno, aby to klaplo ke spokojenosti dětí i dospělých, je někdy pěkná fuška.

Na křídlech

Cestování letadlem je pro děti atraktivní, je to rychlé a pro vzdálenější destinace určitě vhodnější i bezpečnější než trmácení se autem. I tenhle druh cestování má však svá úskalí. Vezměme to pěkně popořádku, tedy od času odletu.

Čeká-li vás delší let, zkuste vybrat dobu, kdy dítě obvykle spí. Když cestu prosní, bude se vám cestovat klidněji. Jestliže ve vzduchu pobudete jen krátce, pak si malý cestovatel bude chtít přesun užít i s pohledem z okénka. V takovém případě je lepší volit transport přes den.

Vydáte-li se do oblak mimo špičku, bývají letouny volnější, což je pro putování s dítětem příjemné. V případě, že to jen trochu lze, volte přímé spoje bez přestupů. Ušetříte si tak nervy na neznámých letištích.

Pokud máte potomka staršího dvou let, musí mít na palubě vlastní sedadlo, mladšího můžete přemisťovat v přenosné tašce či autosedačce, tzv. vajíčku. Je vhodné a povolené vybavit se plenami, přebalovacími ubrousky a vším, co budete po dobu letu potřebovat. Pozor však na potraviny.

„Dnes už to je mírnější, do letadla vás pustíme i se smíchaným mlékem, ale buďte připraveni, že vás bezpečnostní služba může požádat, abyste se z lahvičky sami napili,“ radí zástupce společnosti Travel Service. Co se týče kočárku, typ „golfové hole“ většinou můžete vzít při nástupu s sebou.

Větší vozítko necháte u odbavení a při výstupu z aeroplánu si ho zas vyzvednete. Raději se však u každé společnosti informujte, protože jejich postupy se liší. Z praxe „létajících“ maminek však víme, že personál se všude snaží vyjít vstříc.

Další zajímavé články se dočtete v aktuálním vydání časopisu My Life.


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud