Léto aktivně: Vyberte si kurz podle vašeho přání a oslňte okolí!

Léto aktivně: Vyberte si kurz podle vašeho přání a oslňte okolí!

Pokud máte rádi aktivní odpočinek, vhodnou volbou pro vás jsou letní kurzy. Kdysi bývaly pouze jazykové, doba ale pokročila a v létě se můžete věnovat prakticky čemukoliv, na co přes „všední rok“ nemáte čas. Připravili jsme pro vás přehled nejrůznějších kurzů, abyste se mohli inspirovat.

Jazyky doma

Dobře víte, že vaše znalost cizích řečí není to, co by být měla? V létě máte jedinečnou příležitost tento nedostatek když ne odstranit, tak aspoň zmírnit. Zvolte kurz odpovídající úrovně, vyberte si den a čas a s chutí do toho. Nebo snad sníte o tom, že se konečně začnete učit třeba francouzsky, ale dosud jste se neodhodlali? Pak využijte léta k tomu, abyste si tento sen začali plnit. Během letního kurzu uvidíte, jak se vám daří, zda vás to „chytne.“ Pokud ano, je víc než jisté, že se vám podaří si vyšetřit jeden večer na to, abyste se svému novému koníčku věnovali intenzivněji.

Za kolik? Cena se odvíjí podle časové dotace. Nejčastějším modelem je intenzivní, osmihodinová výuka po dobu pěti dní, za cenu začínající na 3490 Kč.

Jazyky v zahraničí

Dříve, než začnete argumentovat tím, že na pobyty v zahraničí jste už staří, že už jste dávno zavřeli dveře své střední školy, zadržte. Pravda, jazykové pobyty v zahraničí využívá spousta studentů, ale na druhou stranu, proč byste měli jen kvůli věku rezignovat na tak báječnou možnost trávení léta? Tyto kurzy můžete absolvovat i jako „vícenásobný teenager,“ jen v agentuře zadejte správnou poptávku a uvidíte, že kurz budete absolvovat se svými vrstevníky.

Dopoledne se učte, a odpoledne relaxujte – ať už u moře či v křivolakých uličkách starobylých anglických či skotských měst. Nebo snad někde jinde? To už je jen na vás….

Za kolik? Zde budete muset sáhnout hlouběji do kapsy, protože k ceně kurzu musíte přičíst i cenu letenky a ubytování. Přesto je tento způsob velmi efektivní a tím i žádaný. Na přesnou cenu se informujte tam, kde kurz budete kupovat.

Tanec

Pokud je tanec vaší vášní a mezi vaše nejzamilovanější filmy patří oba Hříšné tance či filmy jako Smím prosit či Let´s Dance, pak určitě pro vás bude letní kurz tance to pravé. Stačí se rozhodnout, zda dáte přednost temperamentnímu flamencu, smyslné salse, erotickému tanci u tyče, vláčnému břišnímu tanci či akčnímu street dance. Nebo snad vyberete něco úplně jiného? Kurzy tance najdete v každém větším městě, stačí si do vyhledávače zadat „letní kurz tance“ a specifikovat své město. Budete překvapeni, jak pestrá nabídka se vám ukáže.

Kurzy se konají až v odpoledních hodinách, takže si do práce můžete vzít velkou tašku s oblečením a únavu z horkého dne v práci můžete vytancovat.

Za kolik? Týdenní kurz tance o celkovém rozsahu 5 – 9 hodin zaplatíte do 1000 Kč.

Jóga

Máte psychicky náročnou práci, hektika je vaše druhé jméno a cítíte, že se potřebujete zklidnit, ale chcete udělat i něco pro své tělo? Pak pro sebe hledejte letní kurz jógy! Krásně si protáhnete tělo, mysl si odpočine.

Tip pro vás: Nemůžete se rozhodnout, zda dát přednost tanci, nebo józe? A proč to nevyřešit šalamounsky a nezkusit dance jógu?

Za kolik? Za osm hodin letní jógy zaplatíte do 1000 Kč.

Vaření

Baví vás vařit, a chtěli byste se zdokonalit, naučit se vařit od profíků? Není nic jednoduššího, než si objednat letní kurz vaření. Vybírejte podle toho, zda se chcete naučit vařit něco nového (je možné absolvovat i kurz např. vietnamské kuchyně, sushi, indické kuchyně, ale i naprostá klasika jako polévky, příprava hovězího, saláty, minutky…)

Kurzy bývají většinou jednodenní a v ceně bývá zahrnut veškerý servis – suroviny, profi náčiní, půjčení zástěry až po závěrečný úklid.

Za kolik? Cena se různí podle toho, kdo kurz pořádá a také podle tématu kurzu a nutných surovin v rozmezí 1500 – 4000 Kč za jeden kurz.

Kreslení

Celý život tvrdíte, že neumíte kreslit? Hoďte naučené předsudky za hlavu a přesvědčte sebe i okolí, že to tak není a že kreslit umíte. Ano, asi nikdy nebudete konkurencí Rembrandta, ale nemusíte se blížit ani Picassovi. Naučte se při kreslení využívat obě hemisféry mozku a už po dvoudenním kurzu bude poznat velký pokrok. Vyberte si kurz podle toho, co vás láká nejvíc – tužka? Akvarel? Portrét?

Za kolik? Podle typu kurzu od 2 000 – 4 000 Kč za dvoudenní kurz.

Fotografie

Baví vás fotit, ale pořád na svých obrázcích vidíte nedostatky, a nemusí to být ani věž rostoucí z hlavy? Nebo sice fotíte obstojně, ale rádi si necháte poradit od profesionálního fotografa? Pak je pro vás kurz fotografie to pravé. Během pěti dnů se dozvíte, jak fotoaparát nastavit, co je expozice, jak fotit rodinu, krajinky, ale i jak fotit na dovolené, abyste se snímky mohli chlubit. Také vám budou odtajněny fígle na závěrečnou úpravu fotografií v počítači.

Za kolik? Pětidenní kurz se dvěma workshopy o celkovém rozsahu 30 hodin pořídíte za 5009 Kč pro jednoho (vč. DPH)

Herectví

„Romeo, Romeo, pročpak jsi Romeo,“ může procítěně znít z vašich úst a vy si tak můžete splnit další častý sen – aspoň na chvíli se stát herečkou. Stačí málo: registrovat se na Letní intenzivní herecký kurz. Vede jej zkušený herec, který vám dá základy hereckého umění, a dokonce si zahrajete i v závěrečné „absolventské“ hře.

Dovednosti, zde získané, možná nezúročíte na prknech, která znamenají svět, ale rozhodně vám budou k užitku v běžném životě. Vždyť komu by se nehodilo umět zvládat trému, případně zaujmout publikum (dobrá, třeba kolegy na poradě)?

Za kolik? Pětidenní kurz o celkovém rozsahu 25 hodin pořídíte za 4800 Kč vč. DPH.

Vybrali jste si?

Pokud vás něco z uvedeného zaujalo, neváhejte a rezervujte si místo co nejdříve. U letních kurzů platí dvojnásob, kdo zaváhá, má smůlu. A to by přece byla škoda…

Doporučujeme

Články odjinud