Londýnský žebrák přijímá almužny i platební kartou. A jezdí si na dovolenou!

Londýnský žebrák přijímá almužny i platební kartou. A jezdí si na dovolenou!

Když jdete žebrat do nejluxusnější londýnské čtvrti, nemůžete vypadat jako žebrák z předměstí. A také musíte počítat s tím, že lidé chodící po ulicích čtvrti Mayfair nebudou mít po kapsách drobné ani větší hotovost. Dobře to ví Damien Preston-Booth, který do opulentní oblasti hlavního města Spojeného království chodí žebrat vybaven terminálem na chipové platební karty. Použili je u něj třeba Simon Cowell či Sharon Osbourne.

Sedmatřicetiletý muž žije ze sociálních dávek, protože trpí vážnou formou deprese a není schopen pracovat. Ale na žebrání před nejdražšími londýnskými restauracemi a nočními kluby má nejen dost odvahy, ale především drzosti. Vybaven platebním terminálem oslovuje miliardáře, šejky i celebrity a žadoní o peníze. S úspěchem. Díky tomu byl už na dovolené v Paříži, na Ibize, v Bruggách či v Monaku. Zatímco tvrdě pracující Britové se nedostanou dál než do zemí svého ostrovního království.

„Podle něj jsou londýnské ulice vydlážděny zlatem. Dovedl žebrotu k naprostému vrcholnému umění,“ uvedl známý zřejmě nejfajnovějšího londýnského žebráka v rozhovoru pro The Sun.

Preston-Booth pochází z Manchesteru, ale do Londýna přišel proto, aby mohl žebrat před nejluxusnějšími hotely Dorchester, Claridge’s nebo Ritz.

Mezi jeho vynálezy patří žebrání před paparazzii, před nimiž se celebrity neodváží odmítnout. Díky tomu si před Vánocemi vyžebral 4,5 tisíce liber – asi 160 tisíc korun – a jednou dostal od arabské miliardářky tisíc liber – více než pětatřicet tisíc korun.

A když mu slavná tvář nedá dost? Zesměšní ji na Facebooku. „Simon mi nedal padesát liber, ale jen dvacet,“ stěžoval si Preston-Booth na sociální síti, kde vyvěsil svou fotku se Simonem Cowellem.

Platební terminál je připojen přes bluetooth k jeho telefonu Samsung a peníze jdou přímo na jeho účet u služby PayPal.

Zdroj foto: Facebook

Doporučujeme

Články odjinud