Muž dostal zpět po čtrnácti letech ukradenou peněženku. Bylo v ní víc peněz

Muž dostal zpět po čtrnácti letech ukradenou peněženku. Bylo v ní víc peněz

Většina okradených je šťastná, když se jim peněženka vrátí alespoň s doklady. To, že chybějí peníze, je smutná přítěž, ale méně závažná než ztráta dokumentů, jejichž vyřizování stojí mnoho času a peněz. Ale Ivica Jerković z Chorvatska je asi výjimkou v mnoha ohledech. Ukradená peněženka se mu vrátila po neuvěřitelných čtrnácti letech, ale co víc. Nejenže v ní byly peníze, ale bylo v ní dokonce víc než v době, kdy o ni přišel.

Když Ivica peněženku dostal poštou, nemohl chvíli pochopit, co mu vlastně přišlo. Na kožené pouzdro dávno zapomněl. Ale bylo v ní v přepočtu kolem osmatřiceti tisíc korun, zatímco v době, kdy o ni přišel, byla nadita částkou zhruba šestadvaceti tisíc.

Ivica věří, že peníze dostal před lety někdo, komu pomohly. A tak teď, když se má dobře, vrátil částku plus inflaci.

„Věřím, že mu ty peníze pomohly zachránit život a celé roky počítal, kolik by měl vrátit. Jinak nevím, proč by si tu peněženku s adresou schovával celé ty roky!“ uvažoval Ivica v rozhovoru pro záhřebská média.

V čase, kdy o peněženku přišel, nebylo Jerkovićovi vůbec lehko. Peníze totiž vybral z banky na opravu střechy. Když tak o částku přišel, měl dluh a díru ve střeše. Peněženka se mu po čtrnácti letech vrátila přímo na Velikonoce.

„Byl to nejhezčí velikonoční pozdrav všech dob!“ pochvaluje si Jerković.

Doporučujeme

Články odjinud