Na cestách pohádkových i dobrodružných

Na cestách pohádkových i dobrodružných

[Soutěž] Když přijde jaro a léto, je nejlepší vyběhnout ven a prozkoumávat svět. Někde člověk potká i postavy přímo pohádkové…

V Rábech u Pardubic si můžete vychutnat medové zážitky z perníkové chaloupky, které potěší všechny vaše smysly (zrak, hmat, sluch, čich i chuť) a smysl pro humor. Zatímco dospělé zaujme historie perníkářského řemesla a pardubického perníku, pro děti je připraveno neobvyklé zamyšlení nad pohádkou O perníkové chaloupce.

Medové zážitky zahrnují návštěvu Muzea perníku s městečkem Perníkov, putování tajuplným lesem do Perníkářské dílny Ježibaby a dále do Medového ráje, Nebe a Pekla (www.pernikova-chaloupka.cz).

V Benešově zase najdete dobrodružnou stezku. V informačním centru na Masarykově náměstí si vyzvedněte herní plán s mapou, která vás stezkou provede a do které si budete zapisovat splněné úkoly a luštit rébusy. Stezka začíná v Benešově na radnici a herní plán návštěvníky dovede až na zámek Konopiště.

Cestou navštívíte minoritský klášter, benešovské muzeum, kostel svaté Anny, oboru s daňky a muflony, Růžovou zahradu s pávy a také medvědí výběh, kde čeká medvěd Jiří. Na konci stezky na děti s vyplněnou mapou čeká na hrázi u Konopišťského rybníka tajemná truhla, ve které se skrývá medový poklad (www.kicbenesov.cz).

Pod bývalým hřbitovem v Olešnici v Jihomoravském kraji vzniklo ze sklepení původní ledárny Muzeum strašidel, která se kdysi po městě a okolí potulovala. Potkáte tu polednici, divoženky, bludičky, světlušky a čarodějnice, ale i kata! (www.olesnice.cz) Tak seberte odvahu a vzhůru na cesty, stejně jako hrdinové z vašich oblíbených knížek! A jestli chcete zažít další dobrodružství, neváhejte a soutěžte s námi na www.lideazeme.cz/cestounecestou

Doporučujeme

Články odjinud