Nejmenší byt v Evropě měří pouhých 8 m2. Je tam vše, co k pohodlnému životu potřebujete!

Nejmenší byt v Evropě měří pouhých 8 m2. Je tam vše, co k pohodlnému životu potřebujete!

Máte pocit, že váš byt je málo prostorný? Podívejte se na tento pařížský byt. Díky mimořádně chytrému řešení se v něm dá docela pohodlně žít.

Miniaturní byteček je příkladem toho, jak se dá chytrým způsobem vyřešit i velmi malý prostor. Na pouhých osmi m2 najdete vše potřebné: kuchyňku, koupelnu, ložnici, knihovnu, jídelní stůl i dostatek úložních prostor. Podstatnou část celkové plochy bytu zaujímá koupelna s umyvadlem, toaletou a sprchovým koutem.

Místo pod oknem bylo vyčleněno na pidikuchyňku s kuchyňským dřezem, který se dá zakrýt příklopnou deskou. Největším oříškem pro architekty designového studia Kitoko se stalo řešení prostoru na spaní. I s tímto problémem si ale poradili bravurně.

„Ložnici“ vyzvedli do horní části vestavěné skříně a jako přístup k ní do spodní části umístili výsuvné schůdky, které zároveň slouží jako praktický úložný prostor, např. na knihy. Stůl se dvěma židlemi je také začleněn do vestavěné skříně. Na první pohled působí byt útulně a čistě. Bílá barva a minimalistické linie prostor opticky zvětšují.

Původně byl pařížský by plánován jako přechodné ubytování pro au-pair nebo jako studentské bydlení. Jak jistě sami uznáte, pro vícečlennou rodinu by se příliš nehodil. Vhodný není ani pro starší lidi, nebo ty, kteří mají problémy s pohybem, protože se nachází v sedmém patře činžovního domu bez výtahu.

Zdroj: Kitoko

Doporučujeme

Články odjinud