Mrakodrap Shard Zdroj: Profimedia.cz

Mrakodrap Shard Zdroj: Profimedia.cz

Mrakodrap Shard Zdroj: Profimedia.cz
Výhled z horních pater je úchvatný Zdroj: Profimedia.cz
Výhled z horních pater je úchvatný Zdroj: Profimedia.cz
První žádost o ruku už má londýnský Střep za sebou Zdroj: Profimedia.cz
5
Fotogalerie

Nejvyšší mrakodrap v Evropě má za sebou i první žádost o ruku

Počátkem února otevřel své brány veřejnosti nejvyšší mrakodrap v celé Evropě. A už má za sebou i první žádost o ruku.

Návštěvníci Londýna se budou mít opět na co těšit. K atrakcím anglické metropole bezesporu přibude i nejvyšší budova v západní Evropě – mrakodrap Shard (v češtině „Střep“). Tato více než tři sta metrů vysoká budova byla zpřístupněna veřejnosti počátkem minulého měsíce a hned po svém otevření se těší vysokému zájmu návštěvníků.

Prosklený mrakodrap tvaru nepravidelného jehlanu, který svojí horní částí skutečně připomíná skleněný střep, nabízí svým návštěvníkům do té doby nevídaný pohled na Londýn. Panoramatický výhled z vrchních pater mrakodrapu, která se nacházejí 245 metrů nad zemským povrchem, je při příznivém počasí skutečně dech beroucí. Přestože vstup na vyhlídku není nikterak laciný (stojí 25 liber), je v současné době stále plno a návštěvu je dobré zamluvit si předem.

Budova je vysoká 310 metrů a má 72 poschodí. Až do nejvyšších pater vás rychlovýtah dopraví za pouhou jednu minutu. Ve spodních patrech mrakodrapu se nacházejí kancelářské budovy, nad nimi pak restaurace s výhledem na město, v patrech výše naleznete hotel Shangri-La, nad ním se nacházejí nejvýše položené byty v celé Británii a úplně nejvýše pak zmíněné vyhlídkové prostory pro veřejnost.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud