Německý cukrář vaří omlazovací čokoládu

Německý cukrář vaří omlazovací čokoládu

Nejen dobrou náladu, ale také stálé mládí slibuje tabulka tmavé čokolády, kterou připravuje cukrář Adolf Andersen v Německu. Přesnou recepturu čokolády Felice samozřejmě odmítá komukoli prozradit.

Cukrář však vděčí za vynález také svému příteli doktoru Michaelovi Kentzemu z Institutu pro medicínu prevence stárnutí. Tajemství zřejmě netkví pouze v tom, že do čokolády dává pravé černé kakao, mango a sójové mléko.

"Hořká čokoláda obsahuje třikrát více kakaa než čokoláda mléčná, takže množství fenyletylaminu a polyfenolu je mnohem vyšší. První z těchto dvou látek zvyšuje srdeční činnost a je zodpovědná za příjemné pocity. V těle se přitom zvyšuje hladina serotoninu, dopaminu a noradrenalinu, takže se cítíte šťastní a veselí. Polyfenol naopak chrání buňky před volnými radikály. Pak je tam sójové mléko, které vedle zmírňování menstruačních obtíží u žen zlepšuje kondici pokožky a chrání mužskou prostatu před vznikem obtíží. Mango obsahuje enzymy aktivující metabolismus a mírní záněty," prozradil tajemství omlazující čokolády doktor Kentze.

Ačkoli je čokoláda skoro zázračná, není samospasitelná. Jak autoři této zdravé čokolády sami uvádějí, účinky nové laskominy můžete ocenit jen tehdy, budete-li žít alespoň trochu střídmě a zdravě. Hýření a nezdravý životní styl nemůže ani nová čokoláda napravit, stejně jako neubere kilogramy lidem s nadváhou. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud