Německý Triberg vyhradil stísněná parkovací místa jen mužům

Německý Triberg vyhradil stísněná parkovací místa jen mužům

Parkování je brusným kamenem sexismu; mužští motoristé rádi říkají, že ženy mají s parkováním na stísněných místech problémy. Bez ohledu na to, že některé studie potvrdily, že muži mají skutečně o něco lépe vyvinutý odhad vzdálenosti, mnoho žen parkuje bez problémů, a mnohé z těch mnohých bravurně.

Radnice německého města Triberg přesto vyčlenila dvě těsná parkovací místa jen mužům. Na starostovu hlavu se hned snesla kritika za sexismus, ale dočkal se i pochvaly za snahu o rovnoprávnost.

Starosta města Gallus Strobel je přesvědčen, že ženy by na zmíněných místech automobil zaparkovaly jen s krajními obtížemi, protože je třeba šikmo nacouvat, vyhnout se sloupu a neodřít lak o zeď.

Strobel uvedl, že dalších 12 míst na městském parkovišti s kapacitou 220 stání je vyhrazeno pouze ženám. To je v německých městech poměrně běžné. Mnohde se s nimi motoristé setkají poblíž vjezdů do podzemních garáží.

Starosta Tribergu agentuře AP řekl, že obdržel převážně kladné reakce od mužů, kteří se cítí diskriminováni parkovacími místy pro ženy. Údajně menšina „lidí bez humoru“ krok radnice kritizovala.

Zdroj: E15.cz 
 

Doporučujeme

Články odjinud