Důchodkyně Jean Woods má opravdu odvahu... Zdroj: Profimedia.cz

Důchodkyně Jean Woods má opravdu odvahu... Zdroj: Profimedia.cz

 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
 Zdroj: Profimedia.cz
5
Fotogalerie

Nestárnoucí důchodkyně se obléká jako teenagerka. Jak se vám líbí?

Už se vám stalo, že jste si v obchodě něco nekoupila jen proto, že na to už „nemáte věk“? Pak byste se měla inspirovat u nestárnoucích babiček. Okázale ignorují věk v občance, a tvrdí, že jsou tak staré, na kolik se cítí. A pokud by se to bralo podle oblečení, pak by některým z nich bylo i o padesát méně…

Jsem stará? No a?

Tyto dámy zdaleka nerezignovaly na to, jak vypadají. I když už jsou zasloužilými seniorkami, stále jim záleží na tom, aby jim to slušelo. Nevyhýbají se nápadným vzorům, flitrům, cvočkům, zkrátka ničemu, co je „in“.

Dokonalý styl

Pokud jste se domnívali, že tyto ženy kombinují nekombinovatelné a výsledek je smutně úsměvný, pletete se. Naopak! Od nich by se mohly stylu učit mnohé mladší a méně odvážné ženy. Nejde o žádné potrhlé stařenky, kterým „uletěly včely“, ale o zralé dámy, které dobře vědí, co jim sluší, co je zrovna v módě a co jim lichotí natolik, aby vynikl jejich zralý půvab.

Tyto módní babičky dokonce zaujaly jednu televizní stanici natolik, že jim věnovala vlastní televizní pořad, kde excelují svými módními kreacemi i svými názory.

NEJ…

NEJstarší z nich už je úctyhodných 91 roků. Jean Barker si své módní kousky objednává z katalogů, na nichž je víceméně závislá.

NEJodvážnější je pětasedmdesátiletá Bridget Sojourner – ta s oblibou své oblečení sama navrhuje.

NEJkontroverznější je bývalá baletka Lynn. Každý jí hádá minimálně o 20 let méně, neexistuje den, kdy by necvičila. V jejím šatníku nechybí minisukně a legíny. „Nesmíte věku dovolit, aby vás zlomil,“ tvrdí přesvědčeně Lynn. K pocitu mládí jí notně pomáhá i o 27 let mladší manžel. „Tanečnice ve mně neustále dříme. Ze své kariéry vím, že hlava musí být vzpřímená, ramena vytažená a co hlavně – bradavky musí trčet…,“ šokuje konzervativnější jedince Lynn.

NEJstylovější Jean Woods – tato šestasedmdesátiletá babička si kromě stylově mladistvého oblečení zakládá i na kreativním účesu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Jak to celé začalo?

V případě Jean Woods zájem o módu zaplnil díru v srdci po úmrtí manžela, se kterým prožila většinu života. „Také chodím třikrát týdně běhat, abych si udržela dobrou kondici a v neposlední řadě i postavu. To víte, chci ve svých modelech vypadat co nejlépe,“ dodává s úsměvem.

V jejím šatníku už byste ale nenašli minisukni. „To už by si lidé opravdu mohli klepat na čelo, usmívá se Jean."

Jean a nákupy

Jean velmi ráda nakupuje v obchodě Topshop, který je mekkou módymilovné mládeže. Jak sama Jean se smíchem konstatuje: „Ano, mládeži trochu padá brada, když mne vidí v obchodě, jak mířím do kabinky s oblečením, které třeba mají také v ruce. Ale nikdo mi ještě neřekl křivého slova, žádné urážky ani posměšky, a za to jsem moc ráda. Svou účastí v TV show chci ukázat mladším, že ani my, zralejší ročníky, nepatříme do starého železa. A svým vrstevníkům chci dokázat, že ani v našem věku nemusíme jenom čekat na smrt,“ říká s úsměvem Jean.

Co na to rodina?

Oba její synové i vnoučata jsou babiččiným přístupem k životu a módě nadšeni a plně ji podporují. „Máma se věkem vůbec nezměnila, věk její priority vůbec nezměnil a my jsme šťastní. Naopak, všichni naši známí nám říkají, jak moc by si přáli, aby jejich babičky byly takto k světu jako ta naše,“ usmívá se Alec, syn Jean.

Nehoníme mládí, chceme být samy sebou!

Všechny do jedné se shodují, že jejich posedlost módou není honba za ztraceným mládím. „Chceme být samy sebou, nemáme důvod se tvářit, že jsme mladé – víme dobře, že nejsme, ale stále jsme ženy a chceme se líbit,“ uzavírají své povídání tyto vitální dámy.

Rada od „módních babiček“ pro vás

Nejste už nejmladší? Nevadí, na módu a vkus nemusíte zapomenout jen proto, že na hřbetu máte nějaký ten křížek. Rezignovat na to, aby vám to slušelo, je zaručená cesta, jak si přestat vážit sama sebe a nebýt atraktivní pro vaše okolí. A to nemáte zapotřebí, shodují se všechny jednohlasně.

Doporučujeme

Články odjinud