Netradiční festival prapodivných chutí JAKOŽE, COŽE?!

| Autor: redakce | Rubrika: Zábava

JAKOŽE, COŽE?! Říkali jste si loni, když jste ochutnávali lososa zalitého bílou čokoládou. Nejbizarnější food festival se koná i letos!

Netradiční festival prapodivných chutí JAKOŽE, COŽE?! se po své loňské úspěšné premiéře vrací. Tentokrát se odehraje 3. - 4. října 2015 na náměstí Republiky. Je opět určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. No není snad výzva spolknout hýbajícího se křupavého červíka podávaného na sušence nebo nugetky z candáta se švestkovým chutney se skořicí? Svá odvážná degustační menu budou opět servírovat mistři svého oboru. Dojde na ulítlé polévky ze Soup in the city, experimentální burgery z Bejzmentu i netradiční sladké kreace z Dortíkovo stánku.

Chuťové výstřelky z celého světa na jednom místě

S food festivaly se v poslední době roztrhl pytel. Festival JAKOŽE, COŽE?! má oproti ostatním tu výhodu, že není svazován konvencemi, takže si na své přijdou jak dámy u barevných stánků vábících na sladkosti, tak pánové u propečeného exotického masíčka.

Náležitě to můžete rozjet s burgerem s chilli čokoládovou omáčkou, ten pak zalít třeba dýňovým krémem s mangem a mátovým olejem.

Zní to lákavě i šíleně zároveň? O to na festivalu JAKOŽE, COŽE?! běží.

Konečně dostupné delikatesy

Sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi, plachetník se švestkovým chutney a chilli nebo mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresinkem, v centru Prahy – to bude zátěž pro peněženku, říkáte si. Kdepak, cena ochutnávek se bude pohybovat do přátelských 100 korun a vstupné na festival je zdarma. Počasím se také trápit nemusíte. Osvěžení bude připraveno a horká čokoláda Milka zase zahřeje a potěší malé i velké. Festival potrvá oba dny od 12:00 do 18:00. Rozhodně ale nemusíte šest hodin jen koštovat. Připravené pro vás budou kromě 13 stánků vystavujících restaurací i workshopy „čarování s jídlem“.

V kuchyni není nic zakázáno

Respektovaní speakeři a zkušení kuchaři vás naučí nebát se kombinovat zdánlivě nespojitelné suroviny. Potkáte zajímavé celebrity a příjemný hudební podkres zajistí Radio City. Letos budete nově moci i hlasovat o nejlepší pokrm a vystavovatele.

Své experimenty vám předvedou: Bejzment, Soup in the city, Rybárna Praha, Druhej břeh, Dortíkovo, Afro Coffee a další.

Festival JAKOŽE, COŽE?! pro vás opět pořádá čokoláda Milka. Netradiční kombinace jemné čokolády a křupavé sušenky Milka LU a Milka TUC inspirovaly pořadatele festivalu k prozkoumání dalších nevídaných kombinací. Čokolády Milka LU a Milka TUC budete moci na festivalu zdarma ochutnat v jak jinak než velmi netradiční podobě.

Více o akci naleznete na http://www.jakozecoze.cz.

  • Recept pro odvážné experimentátory:

BEJZMENT PBP burger s chilli čokoládovou omáčkou

4 porce 600g hovězí maso mleté 50g polníček 4 kolečka cibule
4 plátky rajčete
4 plátky sýru čedar
4 lžíce majonézy
200ml chilli čokoládové omáčky
4 hamburgerové bulky
sůl
pepř

1. Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a v dlaních jemně zpracujeme do cca 2 cm vysokého burgeru.
2. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na cca 0,3 cm silné plátky, přikryjeme folií a necháme stranou. Mezitím si rozpálíme gril. Okořeněné maso, položíme na rozpálený gril a z každé strany pečeme zhruba 4 min.
3. Na grilované burgery dáme sýr čedar a necháme ho pěkně zapéct na burgerové maso. Zatímco se nám zapéká sýr, opečeme rozpůlené hamburgerové bulky, aby byly lehce křupavé a hlavně teplé.
4. Bulky z obou stran pomažeme majonézou. Na spodní část bulky dáme maso se sýrem, přelijeme chilli čokoládovou omáčkou (1 rozpuštěná tmavá čokoláda ve vodní lázni a špetka chilli). Poté přidáme plátek rajčete, cibulky, polníčku a přiklopíme vrchní částí namazané bulky.

NÁŠ TIP: Burgery můžeme udělat ze 100 % hovězího mletého předního masa v poměru 80 % masa a 20 % tuku, aby byl burger krásně šťavnatý. Pro milovníky ostřejších pokrmů doporučujeme přidat grilovanou chilli papričku jak do bezmasé, tak i masové verze.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

1. 12. | 1 | Advent je tu! A Vánoce jsou tu od toho, abychom si je užily, takže no stres! Všechno nemusí být…

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

1. 12. | 1 | Chlap se vám buď líbí, nebo ne. A když nám zkříží cestu ten pravý, nevidíme napravo ani nalevo.…

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

30. 11. | Retro letí! Doba běží rychle dopředu a my si rádi připomínáme, co jsme tak milovali dřív a co nám…

Funguje vám intuice? Naučte se slyšet svůj vnitřní hlas

Funguje vám intuice? Naučte se slyšet svůj vnitřní hlas

30. 11. | Každý den děláme tisíce malých rozhodnutí, která ve výsledku formují celé naše osudy. Někteří…