Netradiční festival prapodivných chutí JAKOŽE, COŽE?!

| Autor: redakce | Rubrika: Zábava

JAKOŽE, COŽE?! Říkali jste si loni, když jste ochutnávali lososa zalitého bílou čokoládou. Nejbizarnější food festival se koná i letos!

Netradiční festival prapodivných chutí JAKOŽE, COŽE?! se po své loňské úspěšné premiéře vrací. Tentokrát se odehraje 3. - 4. října 2015 na náměstí Republiky. Je opět určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. No není snad výzva spolknout hýbajícího se křupavého červíka podávaného na sušence nebo nugetky z candáta se švestkovým chutney se skořicí? Svá odvážná degustační menu budou opět servírovat mistři svého oboru. Dojde na ulítlé polévky ze Soup in the city, experimentální burgery z Bejzmentu i netradiční sladké kreace z Dortíkovo stánku.

Chuťové výstřelky z celého světa na jednom místě

S food festivaly se v poslední době roztrhl pytel. Festival JAKOŽE, COŽE?! má oproti ostatním tu výhodu, že není svazován konvencemi, takže si na své přijdou jak dámy u barevných stánků vábících na sladkosti, tak pánové u propečeného exotického masíčka.

Náležitě to můžete rozjet s burgerem s chilli čokoládovou omáčkou, ten pak zalít třeba dýňovým krémem s mangem a mátovým olejem.

Zní to lákavě i šíleně zároveň? O to na festivalu JAKOŽE, COŽE?! běží.

Konečně dostupné delikatesy

Sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi, plachetník se švestkovým chutney a chilli nebo mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresinkem, v centru Prahy – to bude zátěž pro peněženku, říkáte si. Kdepak, cena ochutnávek se bude pohybovat do přátelských 100 korun a vstupné na festival je zdarma. Počasím se také trápit nemusíte. Osvěžení bude připraveno a horká čokoláda Milka zase zahřeje a potěší malé i velké. Festival potrvá oba dny od 12:00 do 18:00. Rozhodně ale nemusíte šest hodin jen koštovat. Připravené pro vás budou kromě 13 stánků vystavujících restaurací i workshopy „čarování s jídlem“.

V kuchyni není nic zakázáno

Respektovaní speakeři a zkušení kuchaři vás naučí nebát se kombinovat zdánlivě nespojitelné suroviny. Potkáte zajímavé celebrity a příjemný hudební podkres zajistí Radio City. Letos budete nově moci i hlasovat o nejlepší pokrm a vystavovatele.

Své experimenty vám předvedou: Bejzment, Soup in the city, Rybárna Praha, Druhej břeh, Dortíkovo, Afro Coffee a další.

Festival JAKOŽE, COŽE?! pro vás opět pořádá čokoláda Milka. Netradiční kombinace jemné čokolády a křupavé sušenky Milka LU a Milka TUC inspirovaly pořadatele festivalu k prozkoumání dalších nevídaných kombinací. Čokolády Milka LU a Milka TUC budete moci na festivalu zdarma ochutnat v jak jinak než velmi netradiční podobě.

Více o akci naleznete na http://www.jakozecoze.cz.

  • Recept pro odvážné experimentátory:

BEJZMENT PBP burger s chilli čokoládovou omáčkou

4 porce 600g hovězí maso mleté 50g polníček 4 kolečka cibule
4 plátky rajčete
4 plátky sýru čedar
4 lžíce majonézy
200ml chilli čokoládové omáčky
4 hamburgerové bulky
sůl
pepř

1. Mleté hovězí maso rozdělíme na 4 stejně velké díly a v dlaních jemně zpracujeme do cca 2 cm vysokého burgeru.
2. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na cca 0,3 cm silné plátky, přikryjeme folií a necháme stranou. Mezitím si rozpálíme gril. Okořeněné maso, položíme na rozpálený gril a z každé strany pečeme zhruba 4 min.
3. Na grilované burgery dáme sýr čedar a necháme ho pěkně zapéct na burgerové maso. Zatímco se nám zapéká sýr, opečeme rozpůlené hamburgerové bulky, aby byly lehce křupavé a hlavně teplé.
4. Bulky z obou stran pomažeme majonézou. Na spodní část bulky dáme maso se sýrem, přelijeme chilli čokoládovou omáčkou (1 rozpuštěná tmavá čokoláda ve vodní lázni a špetka chilli). Poté přidáme plátek rajčete, cibulky, polníčku a přiklopíme vrchní částí namazané bulky.

NÁŠ TIP: Burgery můžeme udělat ze 100 % hovězího mletého předního masa v poměru 80 % masa a 20 % tuku, aby byl burger krásně šťavnatý. Pro milovníky ostřejších pokrmů doporučujeme přidat grilovanou chilli papričku jak do bezmasé, tak i masové verze.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Seriál Ulice: Svatba, vášnivý polibek, nová postava i Janek Ledecký

Seriál Ulice: Svatba, vášnivý polibek, nová postava i Janek Ledecký

19. 6. | Obyvatelé Ulice budou mít přes prázdniny zaslouženou odpočinkovou pauzu a nás tento týden čeká…

MasterChef Jiří Halamka: Nabízím lidem sexy formu české kuchyně

MasterChef Jiří Halamka: Nabízím lidem sexy formu české kuchyně

14. 6. | Čtyřiadvacetiletý Jiří Halamka patří mezi největší kuchařské naděje v České republice. Vítězství…

Seriál Ulice: Monika se vrací z Afriky a Martin se opije

Seriál Ulice: Monika se vrací z Afriky a Martin se opije

12. 6. | Dvacátá sezóna v Ulici pomalu končí a prázdniny jsou na spadnutí. Co se v seriálu odehraje během…

Co vás čeká v Ulici: David se zaplete s Terezou, Hedvika a Ota si řeknou "ano"

Co vás čeká v Ulici: David se zaplete s Terezou, Hedvika a Ota si řeknou "ano"

5. 6. | Dvanáctá sezona seriálu Ulice jde do finále! Do prázdnin se toho ještě stane: Jako již tradičně nás…