Newyorský šéfkuchař vyrábí sýry z mléka vlastní manželky

| Autor: Famous | Rubrika: Zábava

Šéfkuchař Daniel Angerer z New Yorku se před pár měsíci stal otcem holčičky Arabelly. A ta má k dispozici mateřského mléka, že ho ani sama nestačí vypít.




Když tak začala matka své mléko mrazit a zásoby narůstat, dostal otec bláznivý nápad – mléko využít ve své kuchyni. A tak z mateřské tekutiny vyrobil sýr. V chuti není nijak výjimečný, připomíná sladký tvaroh z kravského mléka.



První vzorek nechal zrát čtrnáct dní a čerstvý tvarohový sýr ho pak prý překvapil jemně nasládlou chutí. Sýr je k dostání v brasserii Klee v New Yorku, kterou Daniel Angerer vlastní. Sám pak výrobek z mateřského mléka používá k přípravě pokrmů, například v receptu na sýr s dýňovou krustou a karamelizovaným javorovým sirupem či sýr zavinutý v sušených houbách s čatní z pražené cibule.



„Tím, že jsem šéfkuchař, stále pátrám po nějakých nových chutích, člověk hledá něco nového a co by se s tím dalo tvořit. Po dvou týdnech zrání to chutná jako syrový tvaroh z kravského mléka, má to všechny chutě. Opravdu to chutná jako sladké kravské mléko,“ tvrdí Angerer.

Další články z rubriky

Vánoční woodoo: Jak využít sváteční výzdobu pro splnění přání

Vánoční woodoo: Jak využít sváteční výzdobu pro splnění přání

Dnes | 5 | Končí starý rok a my se pomalu začínáme ptát, co nám přinese ten příští. Pomocí vánočního stromku…

Nejhezčí pohled na Benátky severu

Nejhezčí pohled na Benátky severu

15. 11. | [Soutěž] Prodloužený víkend vám bude stačit na poznání všech zajímavostí Stockholmu, města…

Jeruzalém – město koček

Jeruzalém – město koček

13. 11. | [Soutěž] Že je Jeruzalém město tří náboženství, unikátních památek a bohužel i věčných bojů, ví asi…

Nový Zéland po vlastní ose

Nový Zéland po vlastní ose

8. 11. | [Soutěž] Oblíbené turistické destinace Nového Zélandu jsou celoročně přeplněné turisty. Lze se jim…