Newyorský šéfkuchař vyrábí sýry z mléka vlastní manželky

| Autor: Famous | Rubrika: Zábava

Šéfkuchař Daniel Angerer z New Yorku se před pár měsíci stal otcem holčičky Arabelly. A ta má k dispozici mateřského mléka, že ho ani sama nestačí vypít.




Když tak začala matka své mléko mrazit a zásoby narůstat, dostal otec bláznivý nápad – mléko využít ve své kuchyni. A tak z mateřské tekutiny vyrobil sýr. V chuti není nijak výjimečný, připomíná sladký tvaroh z kravského mléka.



První vzorek nechal zrát čtrnáct dní a čerstvý tvarohový sýr ho pak prý překvapil jemně nasládlou chutí. Sýr je k dostání v brasserii Klee v New Yorku, kterou Daniel Angerer vlastní. Sám pak výrobek z mateřského mléka používá k přípravě pokrmů, například v receptu na sýr s dýňovou krustou a karamelizovaným javorovým sirupem či sýr zavinutý v sušených houbách s čatní z pražené cibule.



„Tím, že jsem šéfkuchař, stále pátrám po nějakých nových chutích, člověk hledá něco nového a co by se s tím dalo tvořit. Po dvou týdnech zrání to chutná jako syrový tvaroh z kravského mléka, má to všechny chutě. Opravdu to chutná jako sladké kravské mléko,“ tvrdí Angerer.

Další články z rubriky

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

1. 12. | 1 | Advent je tu! A Vánoce jsou tu od toho, abychom si je užily, takže no stres! Všechno nemusí být…

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

1. 12. | 1 | Chlap se vám buď líbí, nebo ne. A když nám zkříží cestu ten pravý, nevidíme napravo ani nalevo.…

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

30. 11. | Retro letí! Doba běží rychle dopředu a my si rádi připomínáme, co jsme tak milovali dřív a co nám…

Funguje vám intuice? Naučte se slyšet svůj vnitřní hlas

Funguje vám intuice? Naučte se slyšet svůj vnitřní hlas

30. 11. | Každý den děláme tisíce malých rozhodnutí, která ve výsledku formují celé naše osudy. Někteří…