Nočník, nebo plínka?

Nočník, nebo plínka?

Kam je člověk schopen zajít při výchově dětí a človíčka pokřivit, to mi hlavička nebere. Je mi jasné, že malá štěňátka dělají loužičky a že malé děti to mají stejně. Jen s tím rozdílem, že mají různé pampersky a huggiesky. Ale….

Jedna paní má holčičku. Jsou jí čtyři roky a začala chodit do školky. Je to hezká holčička, veselá, upovídaná. Ačkoliv s tím povídáním je to tak, že mluví pouze s rodiči, s návštěvou nikdy. Sama se oblékne, pustí si přehrávač, je zkrátka šikovná.

Tuhle koukám a nevěřím svým očím. Otevře nám dveře, mlčí a drží v ruce flašku s dudlíkem. Namísto nějakého ahoj nebo něčeho podobného začne sát čaj. Hm, hraje si asi na miminko, pomyslím si.

Povídáme si s tou paní a jejím mužem. Řekli nám, že z flašky jí to líp chutná, takže doma pije pouze z ní. Na noc jí davají dudlíka, protože ho chce. Pak jsme došli jsme k tomu, že ji dlouho nemohli naučit chodit na nočníček. Tak prý sláva, už čtvrt roku chodí sama! A dokonce na dospěláckej záchůdek. Jenže jak tam tak sedíme, tak holčička přijde za tatínkem, a že chce udělat bobika. Tatínek se zvedl – a přinesl plenu, nasadil ji, holčička udělala bobika do pleny a tatínek to odešel uklidit. „Myslela jsem, že chodí na záchod,“ troufla si panička. „Na velkou ne,“ řekla holčičky maminka,jako by se nechumelilo.

Nevím, jak to dělá holčička ve školce a nebylo by od paničky slušné, aby se ptala. Doma pak o tom přemýšlela a došla k tomu, že buď má sklerózu, nebo si minulost idealizuje. Je přesvědčená, že běžně děti ve třech letech, když jdou do školky, už plenky nemívají. Až na výjimky, ale to je pak z jiného soudku. Co říkáte?

Vaše Eni

ČTĚTE TAKÉ:
Milenec, nebo otec?


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud