Nová fotosoutěž na Dáma.cz

| Autor: MS | Rubrika: Zábava

Dnešním dnem začíná na serveru Dáma.cz nová fotosoutěž o zajímavé ceny. Soutěž je určena pro všechny amatéry a nadšené fotografy. Zúčastnit a třeba i vyhrát tedy může úplně každý.


První téma soutěže je: V jednoduchosti je krása


Toto téma dává prostor vaší kreativitě. Můžete vyfotit prakticky cokoliv. Výsledkem ovšem musí být jednoduchá, krásná a emotivní fotografie. Patronem tohoto kola soutěže je artichoke a můžete se s dotazy k tématu obrátit na ní v soutěžní diskusi.



Aktuální soutěžní fotografie najdete ve fotogalerii.



Pár tipů a ukázek, jak na aktuální téma




Jak dosáhnout jednoduché fotografie? Vždy si ujasněte, co je hlavním motivem fotografie a ten znatelně zvýrazněte. Jak?



Malá hloubka ostrosti umožní, aby rozostřené pozadí neodpoutávalo pozornost od motivu.





Motiv vám také může pomoci zvýraznit barevný kontrast.




K zjednodušení fotografie můžete také využít převodu do černobílé fotografie. Ztrátou barev se tak vlastně motiv zjednoduší.


Fotografie pořizujte v dostatečně velkém rozlišení. Až si doma vklidu sednete k počítači a zahledíte se na snímek, možná zjistíte, že je na něm ještě pár nepotřebných věcí, kterých se můžete "zbavit" ořezem.





Přečtěte si článek o správné kompozici a využijte využijte těchto poznatků k poutavému umístění motivu na fotografii. Správná kompozice vám zároveň pomůže docílit poutavosti i u námětově velmi jednoduchého snímku.

Další články z rubriky

Nejhezčí pohled na Benátky severu

Nejhezčí pohled na Benátky severu

15. 11. | [Soutěž] Prodloužený víkend vám bude stačit na poznání všech zajímavostí Stockholmu, města…

Jeruzalém – město koček

Jeruzalém – město koček

13. 11. | [Soutěž] Že je Jeruzalém město tří náboženství, unikátních památek a bohužel i věčných bojů, ví asi…

Nový Zéland po vlastní ose

Nový Zéland po vlastní ose

8. 11. | [Soutěž] Oblíbené turistické destinace Nového Zélandu jsou celoročně přeplněné turisty. Lze se jim…

Cesta čokolády

Cesta čokolády

6. 11. | [Soutěž] Byli jsme při tom, jak se z dovezených kakaových bobů v Belgii vyrábějí lahodné pralinky.