7
Fotogalerie

Nové hvězdy hereckého nebe

Vídáte je na televizní obrazovce i na filmovém plátně, ale otázkou je, co o nově přicházející herecké generaci vlastně víte. Pokud nic, my vám rádi některé z nových hvězd hereckého nebe představíme! V druhém díle se zaměříme na pánskou společnost...

Martin Kraus

Jako prvního vám představíme mladého, charismatického a nadaného herce Martina Krause. Není to ani další objevený syn moderátora Jana Krause, ani sourozenec moderátora či sportovce Tomáše Krause. Martin pochází z Prahy, ale tam žil jen krátce, protože se jeho rodina přestěhovala na samotu k Orlické přehradě, kde se zamiloval do koní. Vystudoval strojní průmyslovku v Příbrami a poté JAMU v Brně. Diváci ho mohli zaznamenat například v seriálu Ulice, v pohádce Kouzla králů a nyní účinkuje v seriálu Cesty domů. K vidění byl také ve Všechnopárty, kam si ho pozval Karel Šíp.

Ondřej Havel

Další z mladých a nadějných, kteří stojí více než jen za zmínku, je Ondřej Havel. Většina divaček ho bude znát jako vzpurného studenta gymnázia v seriálu Ulice. Ondřej však takový spratek není, kromě hereckých zkušeností má také ambice ve zpěvu. Už jako dítě navštěvoval soubor Vltavín a také Dětskou operu Praha, kde zpívá dodnes. Díky této průpravě si již zahrál v Národním divadle v představeních Cyrano z Bergeracu, v GoJa Music Hall v muzikálu Les Misérables nebo v populárních Dětech ráje. Hrál i v pohádce Žabí princ nebo Kouzla králů, svou roli dostal také ve filmovém trháku Lidice. Přesto si možná spíše než jeho tvář vybavíte hlas, mezi jeho největší koníčky patří totiž dabing.

Štěpán Benoni začínal už coby malý kluk jako komparsista v Národním divadle, poté absolvoval Pražskou konzervatoř a začal hrát ve Středočeském divadle. Má za sebou už více rolí, přesto se známým stal až rolí v Ulici. Ve svém osobním volnu se věnuje historickému šermu, kde také sklízí ocenění.

Jan Zadražil

Snad všemi známějšími seriály poslední doby si prošel sympatický herec Jan Zadražil. Diváci ho měli možnost vídat jako lékaře Ludvíka Strnada mladšího v seriálu Velmi křehké vztahy. Role lékaře se mu natolik zalíbila, že si zahrál také Richarda Bernáta v seriálu Cesty domů. Kromě toho ale Honza hraje na několika divadelních scénách a ve filmu – z poslední doby například ve snímku Zemský ráj to napohled nebo v televizním pohádkovém filmu O království z nudlí a štěstí bez konce. V seriálu Cesty domů je jeho postava zakřiknutá a málomluvná, ovšem ve skutečnosti je pravým opakem. Vystudoval konzervatoř, kde byli jeho spolužáky třeba Ivana Jirešová, Matěj Hádek, Honza Teplý nebo Linda Rybová. Má dvě děti, ale ženatý není, nicméně rodina je pro něj svatá. V současnosti je na volné noze, což jeho stylu života maximálně vyhovuje. Hraje v pražských divadlech v Řeznické, ve Strašnicích a v brněnském Divadle Husa na provázku. Také působí ve společnosti Veselé skoky, o. s., kde se realizuje coby tanečník.

Chcete-li být uznávaným hercem, sestra zařazená do kolonky „céčková celebrita a silikonová párty girl“ asi nebude nejlepším doporučením. Danymu Mesárošovi to ale zjevně nevadí a svoji popularitu, zejména u mladých fanynek, si náležitě užívá. Zatím si zahrál v seriálech Horákovi, Ulice nebo v Účastnících zájezdu. Vidět jste ho mohli i v několika reklamách, nejvýraznější byl asi v té na Kofolu.

Filip Tomsa

Filip Tomsa se do hledáčku médií dostal díky roli v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Rolí sympatického klaďase Filipa Vajnera si získal srdce nejednoho děvčete. V seriálu se nedávno oženil s těhotnou sestřičkou Gábinou, což by pro fanynky nebylo zase až tak tragické. Daleko hůř asi ponesou fakt, že se letos oženil i ve skutečnosti. Jeho srdce si získala o čtyři roky starší přítelkyně Eva Měšťáková, PR manažerka, s níž se seznámil právě při natáčení Ordinace. Filip se také objevil v inscenacích jako např. O víle Arnoštce, Peklem s čertem, Vůně vanilky nebo třeba v českém hudebním filmu manželů Landových Kvaska. Hrál i v dalších seriálech Poslední sezóna nebo Dobrá čtvrť, momentálně je k vidění v reklamě na sušenky.

Jan Cina

V nedávno odvysílaném seriálu První krok zazářil mladý herec Jan Cina, absolvent Pražské konzervatoře, který momentálně studuje loutkové divadlo na DAMU. Ještě před nástupem na konzervatoř si zahrál puberťáka ve filmu Smradi. V současnosti je jeho repertoár poměrně široký. Pravidelně se objevuje na obrazovce v seriálu Ordinace v růžové zahradě v roli Matyho, je členem hudební skupiny Olats otesoc, účinkuje na festivalech pantomimy, pohybu a improvizace v kině Aero, s Marií Doležalovou uvádí televizní pořad Planeta Yó. Zasloužené ovace sklízí v muzikálu Quasimodo v roli Špindíry.

Přemysl Pálek

V tomto muzikálu se setkává s dalším mladým tanečníkem a hercem. Je jím Přemysl Pálek, který taktéž své taneční nadání ukázal široké veřejnosti v televizním seriálu První krok. Přemysl studuje muzikálové herectví na Konzervatoři Jaroslava Ježka, je velmi všestranný a kromě tance také výborně zpívá a hraje. V současné době působí například v Divadle Radka Brzobohatého, v muzikálu Děti ráje či jako lektor v tanečním studiu Dance Station. S herečkou a tanečnicí Charlotte Doubravovou, s níž se zde seznámil, vychovává v současnosti dceru Sofii.

Mezi ty, kteří se v showbyznysu určitě neztratí, patří i Václav Rašilov, nejmladší z herecké dynastie Rašilovů a bratr slavnějšího Saši. Větší roli získal ve vodáckém seriálu Proč bychom se netopili, diváci si ho mohli všimnout také v seriálech Místo v životě, Ulice nebo Život na zámku.

Umělecké geny zdědil po svých rodičích – hercích Radoslavu Brzobohatém a Haně Gregorové – i jejich syn Ondřej Brzobohatý. Ten se i přes domácí herecké zázemí odjakživa cítí více hudebníkem a skladatelem než hercem či moderátorem. Přesto si ho divačky zafixovaly v seriálu Ulice nebo jako prvního (a nejlepšího) moderátora soutěže Česko hledá SuperStar. V současnosti natáčí jednu z hlavních rolí připravovaného seriálu ze školního prostředí, dabuje a skládá hudbu pro komerční i nekomerční projekty. Spolupracoval například s Michalem Horáčkem na jeho Kudykamu.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Nové hvězdy hereckého nebe - herečky

Doporučujeme

Články odjinud