Ondřej Brzobohatý a Eva Krejčířová
Taťána Kuchařová a Jan Onder
Pavel Řezníček a Lucie Hunčárová
Šárka Kašpárková a Jan Tománek
9
Fotogalerie

Obrazovky roztančí už šestá StarDance. Hvězdné páry už jsou známy!

Divácky velmi úspěšný pořad StarDance se vrací od 2. listopadu na obrazovky České televize. Na parketu to roztočí opět osm párů. Jména osobností a jejich tanečních partnerů odhalila veřejnoprávní televize dnes. My vám je kompletně představíme a dozvíte se i spoustu dalších informací...

Taneční pořad uvede již tradičně moderátorská stálice StarDance - Marek Eben a Tereza Kostková, kteří loni ve finále předvedli společný tanec, překvapení chystají i pro šestý ročník. Ten bude mít i několik novinek. Jaké to jsou?

"Diváci se mohou například těšit na muzikálový večer, ve kterém budou muset soutěžní páry poprvé připravit velké číslo včetně taneční company, rekvizit apod., nebo na díl věnovaný slavným filmovým melodiím. Novinky se budou týkat i příspěvků. Kromě ukázek z tréninků chceme jednotlivé páry představit spolu s jejich známými, rodinnými příslušníky, fanoušky, v prostředí, v němž se pohybují apod.

K tanci už tradičně zahraje živě Moondance Orchestra Martina Kumžáka a máme vybrány nové písně z celého světa. Myslím si, že opět překvapíme, na co všechno je možné tančit a hlavně jaké konkrétní tance. Zazní třeba skladby od Beatles, Sinatry, Queen, ale i od současnějších zpěváků - Adele nebo Bruna Marse," prozradil manažer vývoje projektu Jan Potměšil.

Klepněte pro větší obrázek

O postupu do dalšího kola budou rozhodovat jednak diváci, a jednak odborná porota, v níž kromě zasloužilých porotců Zdeňka Chlopčíka, Jana Révaie a Tatiany Drexler poprvé zasedne také divadelní režisér a choreograf Radek Balaš. Posilou v přípravném týmu je módní návrhářka Klára Nademlýnská, podle jejíchž návrhů vzniknou kostýmy.

A kdo to tedy roztočí v šesté řadě?

Ondřej Brzobohatý (herec, skladatel, hudebník a moderátor) a tanečnice Eva Krejčířová

Taťána Kuchařová (topmodelka a Miss World) a tanečník Jan Onder

Pavel Řezníček (herec) a tanečnice Lucie Hunčárová

Šárka Kašpárková (atletka a trojskokanka) a tanečník Jan Tománek

Anna Polívková (herečka) a tanečník Michal Kurtiš

Matěj Ruppert (hudebník) a tanečnice Alice Stodůlková

Imrich Bugár (bývalý atlet a diskař) a tanečnice Jitka Šorfová

Jitka Hosprová (hudebnice- sólistka na violu) a Lukáš Bartuněk

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zajímavosti a perličky ze StarDance

  • Nejskandálnější mezi světovými verzemi StarDance je přenos z Brazílie, kde se během vystoupení jedna soutěžící kompletně svlékla.
  • Prostor přibližně 1000 m2 zaujímá hlavní sál StarDance.
  • V zákulisí je přibližně 30 zrcadel.
  • O vzhled soutěžících a moderátorů se stará šest vizážistů a další dvě vizážistky pečují o členy poroty.
  • Šaty pro soutěžící jsou do poslední chvíle utajované, po kostýmních zkouškách ještě nedokončených šatů je soutěžící vidí poprvé ráno v den přenosu.
  • Porota má na každý večer jiné oblečení, celkem vystřídají za osm večerů 32 obleků.
  • Česání a líčení tanečnice ve StarDance trvá zhruba hodinu a půl.
  • K nepsaným rituálům StarDance patří dort, se kterým se před prvním přímým přenosem objeví v zákulisí Tereza Kostková a věnuje ho soutěžícím na povzbuzení.
  • Zatím největším introvertem byla podle Marka Ebena zpěvačka Aneta Langerová, největším extrovertem zpěvačka Monika Absolonová.

Doporučujeme

Články odjinud