Osvěžte se domácí zmrzlinou

| Autor: redakce | Rubrika: Zábava

Děti i dospělí ji milují, je lahodná a osvěžující. V horkých letních dnech přímo slastná pochoutka. Řeč je samozřejmě o zmrzlině a přestože v obchodech si můžete dát tisíce druhů zmrzliny, přinášíme pár receptů na domácí zmrzlinu, kterou si můžete udělat třeba s pomocí dětí.



Kokosová zmrzlina

Na 1 litr zmrzliny

- 150 g Zakysané smetany
- 150 ml Kokosového mléka
- 150 ml Šlehačky
- 75 g Cukru
- 75 g Bílé čokolády
- 4 lžíce Kokosové moučky
- 1/2 lžíce Vanilková esence

Šlehačku ušleháme, bílou čokoládu rozpustíme a necháme trochu vychladit. Kokosové mléko, zakysanou smetanu, cukr a vanilkovou esenci šleháme, dokud se cukr nerozpustí a neudělají se bubliny na povrchu. Směs po troškách přidáváme do šlehačky a stále mícháme šlehačem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a kokos a krátce prošleháme. Dáme do plastové misky s víkem a na cca 4 hodiny dáme do mrazáku.

Čokoládová zmrzlina

- 50 g Kakaa
- 100 g Cukru krupice
- 375 ml Mléka
- 375 ml Šlehačky
- 6 ks Žloutek
- 100 g Čokoláda
- 3 lžíce Kávového likéru (nemusí být)

Kakao smícháme s polovinou cukru, přidáme mléko a stále mícháme do zhoustnutí. Zbytek mléka a šlehačku dáme ohřát, když začne vařit přidáme krém z kakaa a vaříme cca 1-2 min. za stálého míchání. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme do pěny, přidáme naběračku vařeného krému, promícháme a přidáme do zbytku krému, ještě 1-2 min. povaříme. Odstavíme a přidáme čokoládu a likér, teplé můžeme přecedit, ale nemusíme, necháme ochladit a dáme do mrazáku. Po půl hodině promícháme a necháme ztuhnout. Místo likéru je dobrý i koňak nebo rum, ale dávat nemusíte nic. Je výborná.

Malinový sorbet

- 200 g Malin
- 120 g Cukru krupice
- 1 lžíce Medu
- 1/2 lžičky Citronové šťávy

Cukr, med, citronovou šťávu a 250 ml vody zahříváme cca 4 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Maliny rozmixujeme nebo je rozmačkáme, pak k nim přidáme sirup a stále šleháme. Nakonec propasírujeme, komu nevadí jadérka nemusí.
Dáme do plastové krabice s víkem a dáme do mrazničky. Po půlhodině promícháme.

Vanilková zmrzlina

- 250 ml Mléka
- 250 ml Šlehačky
- 6 Žloutků
- 5 lžic Cukru krupice
- 1 Vanilkový lusk

Mléko a smetanu necháme projít lehce varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme a necháme 10 minut odstát, kvůli propojení chuti vanilky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme hrnek směsi mléka a smetany, promícháme do sjednocení a vlijeme do zbytku mléka a smetany. Povaříme cca 3-4 minuty za stálého míchání. Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku v plastové nádobě. Po 30 minutách promícháme a necháme zatuhnout.
Je výborná, když přidáte 300-400 g propasírovaného ovoce, máte ovocnou. Propasírované ovoce přidáte přes cedník do mléka a povaříte. Místo vanilkového lusku můžete dát několik kávových lžiček vanilkového cukru.






Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

47 žen se svléklo pro charitu. Vydělaly statisíce

47 žen se svléklo pro charitu. Vydělaly statisíce

Dnes | Vystavit svoje tělo čočce fotoaparátu, zvlášť když nejste modelka a není vám sedmnáct, stojí dost…

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

Adventní kalendář do Vánoc: Co dělat den po dni

1. 12. | 1 | Advent je tu! A Vánoce jsou tu od toho, abychom si je užily, takže no stres! Všechno nemusí být…

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

Jaký je milenec? Prozradí to tvar jeho zadku

1. 12. | 1 | Chlap se vám buď líbí, nebo ne. A když nám zkříží cestu ten pravý, nevidíme napravo ani nalevo.…

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

Retro Vánoce: Jak jsme nakupovali v 70. a 80. letech?

30. 11. | Retro letí! Doba běží rychle dopředu a my si rádi připomínáme, co jsme tak milovali dřív a co nám…