Osvěžte se domácí zmrzlinou

| Autor: redakce | Rubrika: Zábava

Děti i dospělí ji milují, je lahodná a osvěžující. V horkých letních dnech přímo slastná pochoutka. Řeč je samozřejmě o zmrzlině a přestože v obchodech si můžete dát tisíce druhů zmrzliny, přinášíme pár receptů na domácí zmrzlinu, kterou si můžete udělat třeba s pomocí dětí.



Kokosová zmrzlina

Na 1 litr zmrzliny

- 150 g Zakysané smetany
- 150 ml Kokosového mléka
- 150 ml Šlehačky
- 75 g Cukru
- 75 g Bílé čokolády
- 4 lžíce Kokosové moučky
- 1/2 lžíce Vanilková esence

Šlehačku ušleháme, bílou čokoládu rozpustíme a necháme trochu vychladit. Kokosové mléko, zakysanou smetanu, cukr a vanilkovou esenci šleháme, dokud se cukr nerozpustí a neudělají se bubliny na povrchu. Směs po troškách přidáváme do šlehačky a stále mícháme šlehačem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a kokos a krátce prošleháme. Dáme do plastové misky s víkem a na cca 4 hodiny dáme do mrazáku.

Čokoládová zmrzlina

- 50 g Kakaa
- 100 g Cukru krupice
- 375 ml Mléka
- 375 ml Šlehačky
- 6 ks Žloutek
- 100 g Čokoláda
- 3 lžíce Kávového likéru (nemusí být)

Kakao smícháme s polovinou cukru, přidáme mléko a stále mícháme do zhoustnutí. Zbytek mléka a šlehačku dáme ohřát, když začne vařit přidáme krém z kakaa a vaříme cca 1-2 min. za stálého míchání. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme do pěny, přidáme naběračku vařeného krému, promícháme a přidáme do zbytku krému, ještě 1-2 min. povaříme. Odstavíme a přidáme čokoládu a likér, teplé můžeme přecedit, ale nemusíme, necháme ochladit a dáme do mrazáku. Po půl hodině promícháme a necháme ztuhnout. Místo likéru je dobrý i koňak nebo rum, ale dávat nemusíte nic. Je výborná.

Malinový sorbet

- 200 g Malin
- 120 g Cukru krupice
- 1 lžíce Medu
- 1/2 lžičky Citronové šťávy

Cukr, med, citronovou šťávu a 250 ml vody zahříváme cca 4 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Maliny rozmixujeme nebo je rozmačkáme, pak k nim přidáme sirup a stále šleháme. Nakonec propasírujeme, komu nevadí jadérka nemusí.
Dáme do plastové krabice s víkem a dáme do mrazničky. Po půlhodině promícháme.

Vanilková zmrzlina

- 250 ml Mléka
- 250 ml Šlehačky
- 6 Žloutků
- 5 lžic Cukru krupice
- 1 Vanilkový lusk

Mléko a smetanu necháme projít lehce varem, přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka, přiklopíme a necháme 10 minut odstát, kvůli propojení chuti vanilky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme hrnek směsi mléka a smetany, promícháme do sjednocení a vlijeme do zbytku mléka a smetany. Povaříme cca 3-4 minuty za stálého míchání. Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku v plastové nádobě. Po 30 minutách promícháme a necháme zatuhnout.
Je výborná, když přidáte 300-400 g propasírovaného ovoce, máte ovocnou. Propasírované ovoce přidáte přes cedník do mléka a povaříte. Místo vanilkového lusku můžete dát několik kávových lžiček vanilkového cukru.






Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz


Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Co se bude dít v Ulici? Adriana zase lítá v drogách!

Co se bude dít v Ulici? Adriana zase lítá v drogách!

Dnes | Rozchod Adriany a Eddieho je téma, které řeší celá Ulice. Adriana totiž situaci vůbec nezvládá,…

Jak se vám líbí? Nejšílenější svatební fotografie

Jak se vám líbí? Nejšílenější svatební fotografie

20. 1. | 1 | Chystáte svatbu sobě nebo své dceři a chcete, aby tento výjimečný den nezůstal pouze ve vašich…

Proč Popelka vždycky získá prince? Věci, které se od ní musíte naučit

Proč Popelka vždycky získá prince? Věci, které se od ní musíte naučit

19. 1. | V pohádkách se ukrývá spousta moudrostí. Tak si to vezměte… šedá myška, kterou všichni šikanují,…

Co se bude dít v Ulici? Nešťastná láska, facky i úraz!

Co se bude dít v Ulici? Nešťastná láska, facky i úraz!

16. 1. | V Ulici je tento týden opět pěkně živo. Oblíbené postavy se budou potýkat s běžnými starostmi, ale…