Pekingská zoo nabízí návštěvníkům pokrmy z krokodýla, štíra i hrocha

Pekingská zoo nabízí návštěvníkům pokrmy z krokodýla, štíra i hrocha

V pekingské zoologické zahradě se nejprve pokochá zvířátky oko, ale vzápětí může i žaludek. Krokodýly, štíry, klokany a dokonce i hrochy nabízejí nejen ve výbězích k potěšení duševnímu, ale také na talíři k radosti gurmánů.

Bizarní menu v restauraci zřízené při pekingské zoo tak jmenovitě obsahuje například blanité prsty hrocha, klokaní ocas, jelení penis či polévku z mravenců.

Jídelníček byl teprve před týdnem publikován v médiích, už teď má ale zoo slušnou reklamu. Sice negativní, protože se bouří ochránci zvířat, humanisti i rodiče malých dětí, ale o to výraznější.

„Je to naprosto nevhodné, aby takové pokrmy prodávala zrovna zoologická zahrada. Jedním z poslání těchto zahrad je podporovat lásku ke zvířatům, jejich ochranu a rozmnožování. Prodejem masa zvířat z klecí vedení zoo jen stimuluje konzumaci vzácných živočichů a ohrožuje tak ty zbytky zvířat, které žijí v divočině. Je to společensky naprosto nezodpovědné,“ odsoudil jednání pekingské zoo Ge Rui z Mezinárodní společnosti na podporu divokých zvířat.

„Ačkoli je to legální, nemám pocit, že je to lidské,“ odsoudil zoo také čínský právní expert Čchang Ťi-wen z Čínské akademie sociálních věd.

ČTĚTE TAKÉ:
Moc jsem toho nevypil, lžou muži nejčastěji!

Doporučujeme

Články odjinud