Pětaosmdesátiletá babička zahnala naštvaného losa lopatou a zachránila manžela

Pětaosmdesátiletá babička zahnala naštvaného losa lopatou a zachránila manžela

Dorothea Taylor (85) z Aljašky ubránila manžela před rozzlobeným losem neobvyklou zbraní. Vzala lopatu a začala sudokopytníka mlátit přes čumák. Manželský pár byl na procházce se psy, když z kopce seběhl los a začal zuřivě napadat muže paní Taylorové George Murphyho (82).

Psi začali zmateně štěkat, ale paní Dorothea neváhala, zaběhla k nedalekému autu a z kufru vyndala lopatu. Tou agresivní zvíře odehnala. George Murphy popsal čin své ženy jako "hrdinství". Prý několikrát přetáhla přežvýkavce lopatou přes hlavu a ubránila tak manžela před ušlapáním.

"Los mě uviděl a šel rovnou po mně. Snažil jsem se dostat se zpátky k autu, ale nestihl jsem to. Začal do mě kopat. Pak se otočil, zadupal a šel zase po mně. A já jsem nemohl vůbec nic dělat. Bál jsem se, že mě zabije," vylíčil penzista listu Anchorage Daily News.

Murphy má sice sedm zlomených žeber a je v nemocnici, ale lékaři očekávají, že se brzy plně uzdraví. K činu manželky v rozhovoru z nemocničního lůžka ještě dodal: "To byla dost odvážná věc, pustit se takhle do losa. A ona měla jen tu lopatu."

Losi jsou schopni běžet až rychlostí 50 km/h. Samec váží kolem čtyř set kilogramů. Je nebezpečný a k incidentům dochází relativně často. Tito sudokopytníci mají zvláště neradi psy, jejichž štěkot je jim krajně nepříjemný. Útočí kopyty a vážná zranění ve střetu mezi lidmi a losy nejsou výjimkou.

ČTĚTE TAKÉ:
Pozor, mnoho tekutin při nachlazení škodí!

ČTĚTE TAKÉ:
Brambory mohou prospívat lidskému zdraví, ale taky zabíjet

Doporučujeme

Články odjinud