Pětina mužů by se nedokázala vzdát sexu, pětina žen čokolády

Pětina mužů by se nedokázala vzdát sexu, pětina žen čokolády

Muži a ženy to spolu nemají jednoduché, když se snaží pochopit své touhy a slabosti. Obě pohlaví totiž chtějí trochu něco jiného. Zatímco pro pětinu mužů je naprosto nepředstavitelné, že by se měla vzdát na měsíc sexu, souhlasí s tím jen devět procent žen. Pětinu žen by vyděsilo, kdyby se musela na měsíc vzdát čokolády.

Vyplývá to z průzkumu společnosti Cancer Research, který se zabýval závislostmi lidí na alkoholu, čokoládě, sexu, kofeinu či nadávání a který také zkoumal, čeho se lidé vzdávají na delší období nejobtížněji.

Z výsledků je patrné, že společnost má docela jasné představy o pohlavích, devětapadesát procent si myslí, že se ženy dokážou na měsíc vzdát sexu, o mužích si to myslí ale jen pět procent. A muži jsou vnímáni také jako větší slaboši, tedy že selžou při abstinenci a půstu rychleji než ženy.

„Z průzkumu je patrné také to, co známe všichni na vlastní pěst, nejhorší je odolávat hříchům a slabostem v období kolem Vánoc,“ dodávají autoři výzkumu.

Podle profesora Roberta Westa z organizace Cancer Research UK je při takovém odolávání slabostem nejdůležitější vůle, jejíž síla se u jednotlivců značně liší.

„Někdo věří, že vůle je jako sval, může být unavená, ale můžete ji také posilovat,“ tvrdí West.

Doporučujeme

Články odjinud