Po hádce kvůli studené polévce se Sibiřan na měsíc ztratil v tajze

Po hádce kvůli studené polévce se Sibiřan na měsíc ztratil v tajze

Když ho polozmrzlého zachránili, Jurij Tacujc (69) řekl: "To je naposledy, co si stěžuji na to, jak manželka vaří." Tacujc vysupěl ze dveří, když mu žena přinesla na stůl vychladlou polévku. V řídce obydlené části Altaje se ale vzápětí ztratil. V zasněžené divoké tajze pak nechtěně strávil měsíc a měl ohromné štěstí, že vůbec přežil.

"Šel jsem a šel, ale po pár hodinách jsem neměl tušení, kde jsem. A už vůbec jsem nemohl najít cestu zpátky. Myslel jsem si, že umřu. Bylo pod nulou a už jsem byl opravdu zesláblý," řekl Jurij.

Podle informací listu Daily Mail muž jedl v tajze listí a bobule, až nakonec zkolaboval v poli vedle stohu slámy. Tu pak žvýkal, aby získal alespoň něco do žaludku. Po měsíci pojídání slámy a listí a pití sněhu jej našli polní nádeníci. Byl slabý, měl různé omrzliny a již nebyl schopen chůze.

A tak putoval do nemocnice, kde mu lékaři řekli, že byl jen kousek od smrti. Může se stát, že značně omrzlé nohy mu budou muset amputovat. Mluvčí nemocnice to potvrdil: "Jsou hodně poškozené omrzlinami a je možné, že se nám nepodaří zachránit je."

Reakce ženy na návrat ztraceného manžela není známa, ale zdá se, že Jurij si na její kulinářské umění už nikdy stěžovat nebude. "Ať už se stane cokoliv, je to naposled, co jsem kritizoval manželčino vaření. Cokoliv je lepší než shnilá sláma a omrzlé nohy," dodal zotavující se Sibiřan.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Princ Harry "utlumil" vztah se zpěvačkou Mollie King: prý moc mluvila

Doporučujeme

Články odjinud