Podívejte se do nejluxusnějšího hotelu světa | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Podívejte se do nejluxusnějšího hotelu světa

Hotel Burdž al-Arab v Dubaji, kterému se pro svůj vzhled také říká „plachta“, platí za nejluxusnější hotel světa, který se jako jediný může pochlubit sedmi hvězdičkami.

Spojené arabské emiráty (SAE) se v poslední době staly velmi oblíbenou turistickou destinací, za což vděčí nejen svému věhlasu coby luxusního a moderního státu plného světových primátů, ale také skutečnosti, že jde o jednu z mála zemí Orientu, ve které se návštěvník ze Západu může cítit zcela bezpečně. Vysoká úroveň služeb, všudypřítomný komfort, příznivé ceny a výborná dopravní dostupnost dělají z této země ideální cíl i pro toho nejnáročnějšího turistu.

A právě pro ty nejnáročnější klienty nechal vládce Dubaje šajch Mohammed bin Rašíd Al Maktoum postavit hotel, který by jako magnet přitahoval boháče z celého světa. A to se mu povedlo dokonale. Ojedinělá stavba se stala nejen nejluxusnějším hotelem světa, ale vysloužila si i zápis v Guinnesově knize rekordů. Navíc se za svoji krátkou existenci stala i jedním z hlavních symbolů Dubaje.

Stavba budovy započala v roce 1994 a svojí výškou 321 metrů převyšuje i slavnou Eiffelovu věž. Základy hotelu zasahují hluboko pod úroveň mořské hladiny, kde byla vybudována restaurace s výhledem na podmořský život. Výčet veškerého luxusu, který hotel Burdž al-Arab nabízí, by zaplnil mnoho stránek. Opulentnost tohoto nákladného a netradičního projektu vám více přiblíží přiložené fotografie a videa.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tip: Letenky pro cestovatele a popsané zážitky z cest najdete na webu Tripilot.com

Doporučujeme

Články odjinud