Pohled do budoucnosti umožní zvláštní zrcadlo

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zábava

Fantaskní myšlenka, již dovedl do dokonalosti Oscar Wilde ve svém Obrazu Doriana Graye, nabývá díky objevu francouzského výzkumného týmu zcela reálných obrysů. Jejich prototyp jakéhosi digitálního zrcadla, který má být dokončen v letošním létě, totiž každému člověku umožní spatřit budoucí, tedy zestárlou podobu vlastní tváře.

Aparatura, která se zrodila v Accenture Techonology´s Lab pod vedením Sophie Antipilisové, a o jejímž využití informoval časopis New Scientist, se skládá z plochého monitoru, kamer a speciálního obrazového softwaru. Počítá se s tím, že bude pokusnou osobu, v jejímž domě bude umístěna, sledovat doslova na každém kroku.

Aparatura tedy nejen zachytí, jakým způsobem a jak často se dotyčná osoba pohybuje, kolik času tráví například povalováním na gauči, ale také třeba frekvenci otvírání ledničky a vyjídání ukrytých zásob. Přístrojům neunikne ani náchylnost k alkoholu, zaznamenají rovněž stravovací návyky i celkový životní styl.

Ze souhrnu poznatků pak počítač přesně vykalkuluje jak hrozící příbytek váhy, tak podobu, do níž kvůli zažitým zvyklostem účastník experimentu časem takříkajíc prostárne. Kdo například neúměrně holduje pivu či kávě, musí počítat s tím, že se mu kolem očí objeví nehezké temné kruhy, zatímco věrnému konzumentovi ovocných šťáv nic podobného nehrozí. (Plus)

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Nejhezčí pohled na Benátky severu

Nejhezčí pohled na Benátky severu

15. 11. | [Soutěž] Prodloužený víkend vám bude stačit na poznání všech zajímavostí Stockholmu, města…

Jeruzalém – město koček

Jeruzalém – město koček

13. 11. | [Soutěž] Že je Jeruzalém město tří náboženství, unikátních památek a bohužel i věčných bojů, ví asi…

Nový Zéland po vlastní ose

Nový Zéland po vlastní ose

8. 11. | [Soutěž] Oblíbené turistické destinace Nového Zélandu jsou celoročně přeplněné turisty. Lze se jim…

Cesta čokolády

Cesta čokolády

6. 11. | [Soutěž] Byli jsme při tom, jak se z dovezených kakaových bobů v Belgii vyrábějí lahodné pralinky.