Postřižinský expres vyrazí z Nymburka směrem na severovýchod

Postřižinský expres vyrazí z Nymburka směrem na severovýchod

Pravidelně poslední sobotu v květnu vyráží z Nymburka vlak tažený parní lokomotivou s názvem Postřižinský expres. Jedinečný den vychází letos na 26. května 2012.

Vlak staví na několika zastávkách, kde je vždy k dispozici Postřižinské pivo s živou hudbou, která cestuje ve vlaku. Každý rok se organizátoři snaží nalézt jinou trasu, v letošním roce má parní vlak namířeno do Jičína a přes Ostroměr do Chlumce nad Cidlinou, kde budou více než hodinové přestávky s možností návštěvy zajímavých míst.

Vlak začíná svou cestu odjezdem v 8.28 hod. z hlavního nádraží v Nymburku. Cestou má naplánováno několik zastávek, v harmonogramu je naplánován odjezd z Jičína v 11.33 hod. a z Chlumce nad Cidlinou v 15.08 hod. hod. přes Velký Osek zpět do Nymburka. Během jízdy a při větších zastávkách bude hrát kapela Třehusk.

K dispozici bude občerstvení v podobě Postřižinského piva, limonády a teplá jídla. Cena jízdenky je 200 korun, děti od 6 do 15 let zaplatí polovinu. Do 6 let mají děti cestu zdarma, avšak bez nároku na sedadlo. O akci je pravidelně velký zájem a kapacita vlaku je omezena. Jízdenky je možné koupit v Pivovaru Nymburk nebo na osobní pokladně železniční stanice Nymburk hlavní nádraží.

Akci pořádá Pivovar Nymburk a bližší informace získáte na internetových stránkách www.postriziny.cz.

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Doporučujeme

Články odjinud