Přeučil si na každou dovolenou kupuje nový klobouk

Přeučil si na každou dovolenou kupuje nový klobouk

Charismatický herec Jan Přeučil (73) je podruhé ženatý. Když mu zemřela jeho první manželka Štěpánka Haničincová, našel si první českou pohádkovou Popelku Evu Hruškovou (58).

S ní má nejen vlastní divadlo pro děti, ale především šťastné manželství. "Život velice rychle letí, sedmnáctého února to už bude deset let, co máme s Evičkou divadlo," říká s pýchou elegán v klobouku s nezaměnitelným hlasem,.

Se svou ženou každý rok koncem srpna jezdí na čtrnáct dní na ostrov Thassos. "Asi jsme s Evičkou konzervativní. Máme už svůj ostrov, kam jezdíme, svůj hotel a svůj pokoj. Víme, jaké to bude, co nás čeká, a přesto je to pro nás vždycky nové krásné dobrodružství."

Ale na každou staronovou dovolenou si Jan Přeučil vždycky koupí nový klobouk. Ten letošní už představil při prezentaci filmu Bastardi režiséra Petra Šíchy, který bude mít na podzim premiéru. V něm hraje školníka ve zvláštní škole.

"Film Bastardi je o mladé generaci, která žije tvrdým životem. Moje postava školníka jakoby zdálky pozoruje jejich život a komentuje ho. Myslím si, že tento film by měl přispět k tomu, aby se rodiče zamysleli, jak vychovávat své děti. Aby v demokracii nežily bezbřeze, ale v nějakých pravidlech hry, s úctou k rodičům, pedagogům a osobnostem," tvrdí profesor Přeučil, který se aktivně věnuje výchově mladé herecké generace.

ČTĚTE TAKÉ:
Ženy touží nejvíce po mužích v červené!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud