Rakouští silničáři snížili nehody na dálnicích

Rakouští silničáři snížili nehody na dálnicích

Až třeba po cestě do Salcburku potkáte vousáče v hnědé kápi a s virgulí, nedivte se. Nejspíš jde o zaměstnance rakouské správy dálnic. Tajně, ale zato na plný úvazek, najala hlavní správa rakouských dálnic (ASFiNAG) tým druidů, kteří mají z míst s nejvyšší nehodovostí odvést negativní energii.

Podle informací Orange News se těmto mágům v kápích již podařilo snížit počet nehod na jednom nechvalně proslulém místě - a to přímo na nulu!

"Napřed jsme byli velmi skeptičtí a rozhodně jsme nechtěli, aby se veřejnost dozvěděla o tom, co děláme. Proto jsme to drželi v tajnosti," říká o experimentu s alternativním přístupem k bezpečnosti na silnicích hlavní inženýr ASFiNAG Harald Dirnbacher.

Již během pilotní fáze projektu se druidům podařilo "vyčistit" místo, kde docházelo v průměru k šesti smrtelným nehodám ročně. Po jejich návštěvě tu lidé přestali umírat. Takové výsledky rakouský úřad přiměly k rozhodnutí rozšířit pokusy s odváděním negativní energie po celé zemi.

Zdroje sice neuvádějí, o jaké druidy jde, ale je pravděpodobné, že se ASFiNAG obrátil na Gerarda Knoblocha, s nímž spolupracoval již před sedmi lety.

Tehdy se tomuto "arcidruidovi" - jak se sám nazývá - podařilo snížit počet nehod na dálnici A9 ve Štýrsku.



ČTĚTE TAKÉ:
Nezávislý cestovatelský portál!


Doporučujeme

Články odjinud