Recept na nezapomenutelný konec roku

Recept na nezapomenutelný konec roku

Vánoční svátky jsou nedávnou minulostí a „povinná“ příbuzenská turistika už skončila. Nyní nás čeká magická noc, kterou je povoleno trávit mimo rodinný krb se svými přáteli. Užijte si jej tak, abyste na něj co nejlépe vzpomínali!

Zábava

Pryč je naštěstí doba, kdy se Silvestr rovnal pouze televizní estrádě ve stylu Eine Kessel Buntes (jen na jednom programu, samozřejmě), a všichni jsme seděli doma před rohlíky se třemi druhy pomazánek. Ti movitější si dávali „chatku“ (pro neznalé – krevety) a kaviár, připíjelo se šampaňským ( „Bohemkou“ ) a to bylo vše.

Dnes máte jediný limit, a to stav vašeho bankovního účtu. Chcete trávit konec roku v Karibiku? Proč ne, stačí na to myslet dostatečně včas a zajistit si letenku a pobyt. Stejně tak, chcete-li si připíjet opravdovým Champagne, můžete.

Přesto, že možností je dnes nepřeberně, většina lidí slaví Silvestra s přáteli doma. Ti, kteří dávají přednost společnosti, většinou sahají po nabídce vyhlášených restaurací či kulturních zařízení, které za cenu kolem 1000 Kč na osobu připraví kulturní program, pohoštění formou bohatého rautu a půlnoční přípitek je samozřejmost.

Hry

Chcete zůstat doma, pozvat si přátele, ale nechcete se nudit? Pak sáhněte po některé z moderních her. Rozhodně vás nezklamou Aktivity, Česko – otázky a odpovědi, Tik tak Bum, ale třeba i Člověče, napij se si najde své místo na silvestrovské zábavě. Jen pak pozor na bolavou hlavu ráno, víte přece, že se říká – jak na Nový rok, tak po celý rok….

Pobavit vás může i hra Twister – je sice určena především dětem, ale pořádně protáhnout se u ní můžete i vy. Jde o to, abyste se dokázali „poskládat“ tak, abyste splnili zadání – levou ruku sem, pravou nohu tam, a věřte, že pozice to jsou občas velmi bizarní.

Pokud se o svém protějšku (ale i přátelích) chcete dozvědět víc, můžete zvolit Hru o manželství. Nenechte se odradit jednoznačným názvem, a klidně si ji zahrajte i s další spřátelenou manželskou dvojicí.

Jídlo

Libo sushi, knedlíčky dim-sum, tatarák, prosciutto, steak, nebo pizzu? Či snad „tradiční“ pomazánky na rohlíku? Je to čistě na vás. Zvolit můžete také fondue, ať už masové, sýrové či čokoládové – posezení s přáteli u bublajícího kotlíku, kde si každý dá to, na co má největší chuť, je pro spoustu lidí synonymem ideálně stráveného večera.

Pití

Ačkoliv Silvestr láká ke zvýšené spotřebě alkoholu, i dnes byste měli respektovat zlaté pravidlo: Držte se jednoho druhu, nemíchejte pití (slivovice, následovaná griotkou, proložená pivem a zakončená „jablíčkem“ by ráno nemusela být tak skvělá, jak se zprvu zdála). Dalším úskalím jsou koktejly – vypadají krásně, jsou barevné, skvěle chutnají, ale zrádné jsou právě tím, že obsahují kombinace alkoholů, navíc chuť kolikrát alkohol úspěšně tají. Zde více než jinde platí, neváhejte a raději zaplaťte víc peněz za kvalitnější pití, třeba i renomovaných značek. I víno raději kupte ve vinotéce, než v supermarketu v „akci.“ Vaše hlava vám druhý den bude vděčná.

Váš look

Chcete, aby vám to opravdu slušelo? O silvestrovské půlnoci se můžete „odvázat“ jak v oblečení, tak v líčení i doplňcích. Chcete-li, vezměte si ke klasickým „malým černým“ pestrobarevné doplňky, do dekoltu dejte pár třpytek, vyčešte vlasy vysoko a do uší vetkněte dlouhé visací naušnice. Nebojte, že byste vypadala jako barová tanečnice. Pokud bude třpytu umírněně (a na správných místech…,) budete zářit jako hvězda.

Jak prožít toho správného Silvestra?

Ten správný Silvestr, na který budete vzpomínat dlouho a jenom s radostí, je ten, který prožijete přesně podle svého – s lidmi, které máte rádi, tam, kde je vám dobře. Co při tom budete mít na sobě, co bude ve vaší sklence a na vašem talířku, záleží čistě na tom, nač budete mít v tu chvíli chuť. Bavte se, hrajte si, smějte se. Vše je povoleno. Vždyť Silvestr, ta magická noc, je jen jednou za rok. A tak si ji pořádně užijte, ať do nového roku vkročíte s lehkostí, radostí a nadějí.

Doporučujeme

Články odjinud