Reebok Yoga Sensation: Zažijte svátek jógy v Praze

Reebok Yoga Sensation: Zažijte svátek jógy v Praze

V neděli 25. 5. 2014 se v pražské O2 areně uskuteční První ročník největšího festivalu jógy ve Střední Evropě - Reebok Yoga Sensation. Ten den se O2 arena stane nejvyklidněnějším místem v Česku i v srdci Evropy.

V rámci festivalu Reebok Yoga Sensation se v ní sejdou jogoví nadšenci od začátečníků až po ty nejzkušenější. Na hlavní stage a ve třech menších sálech si na dva tisíce návštěvníků zacvičí s těmi nejlepšími lektory za doprovodu živé hudby. V rámci jejich hodin si budou moci vyzkoušet všechny populární současné směry jógy.

Těšit se můžete na dynamickou hodinu Power jógy s Václavem Krejčíkem, který je jejím průkopníkem v Česku, nebo s jeho kolegyní z Energy Studia Kateřinou Bílkovou. Fyzičku pak prověří silově náročnější Aštanga jóga s Pavlem Hubem.

Pod vedením Heleny Kubrychtové Bártové si můžete vyzkoušet i jeden z nejpropracovanějších systémů jógy vůbec - Iyengar jógu, kde kromě precizního provedení asán hraje hlavní roli i doba, kterou v nich strávíte. Katarína Mikulandová v rámci hodiny Prana Flow jógy, která je o energii, přichází zvenčí, putuje v nás, živí, léčí a regeneruje nebo slovenský instruktor Zdeno Yogi na hodině Vyniasa/Power & Stretch jógy.

Hlouběji do duchovních rozměrů jógy se ponoříte se Zuzanou Klingrovou v rámci Tantra-vinyasa jógy, která pracuje s vnitřní energií pránou a vnitřním ohněm, nebo s Martinou Procházkovou na hodině Jivamukti jógy. Ta v sobě spojuje fyzicky náročné cvičení s meditací, čtením a zpíváním manter. Klasikou, která nesmí chybět, je Hatha jóga v podání Kateřiny Mrugalové či Hatha Flow jóga v podání Lenky Robinson. To vše doplňuje v zahraničí velmi oblíbené cvičení Les Mills Body Balance, které je moderním křížencem jógy, tai-či a pilates.

Klepněte pro větší obrázek

Všichni instruktoři také postupně povedou zhruba tříhodinový happening doprovázený živou hudbou, v rámci něhož návštěvníci společně celkem 108 krát pozdraví slunce a vzdají tak hold světlu, lásce, zdraví a pozitivnímu přístupu k životu. Cvičit se bude v kulisách iluzorního velkoměsta. Art managerem akce je populární choreograf a tanečník Yemi z JAD Productions.

To vše doprovodí workshopy a přednášky předních českých odborníků na meditaci (Břetislav Bátěk), jógovou terapii (Dana Beierová), ajurvédu (Barbora Morávková) nebo terapii jídlem (Marta Tovtová). Největší festival jógy ve střední Evropě Reebok Yoga Sensation pak zakončí společná hodina Black Light jógy a závěrečná meditace.

Celodenní vstupenka stojí pouze 490 CZK a v prodeji je přes terminály Sazka od 1. března 2014 po celé České republice. Zakoupením vstupenky účastník automaticky získává podložku, kterou obdrží na místě konání v den akce.

Další informace najdete na: www.reebok.cz

Doporučujeme

Články odjinud