Řidič přežil tři dny v závěji jen díky mraženému pivu

Řidič přežil tři dny v závěji jen díky mraženému pivu

Jistý Clifton Vial (52) v odlehlé divočině Aljašky naboural a uvízl v závěji. Přežil tři dny jen díky postupnému pojídání zmrzlého piva. Řidič měl v divočině u města Nome nehodu a nepodařilo se mu auto vyprostit ze závěje.

Jak uvádí list Anchorage Daily News, měl na sobě jen tenisky, džínsy a lehkou bundu. Teplota se pohybovala kolem -28? Celsia, takže mu rychle došlo, jak velký problem má.

"Snažil jsem se vyhrabat se ven, ale zjistil jsem, že jsem uvízl opravdu beznadějně. Než bych auto dostal ze závěje, měl bych moc velké omrzliny," řekl Vial.

Naštěstí však s sebou měl spací pytel, díky kterému se udržoval v teple, a občas na chvilku zapnul motor, aby si uvnitř trochu přihřál. Jídlo ale neměl vůbec žádné. Když ho začal trápit hlad, uvědomil si, že s sebou má pár plechovek piva Coors Light.

"Odříznul jsem víčka a postupně zmrzelé pivo vydlabal," dodal podnikavec. Jeho rodina byla mimo město, takže jej nikdo nehledal. Když se neukázal v práci, zaměstnavatel spustil poplach. Cliftona našli po šedesáti hodinách v závěji. Naštěstí byl v poměrně dobrém stavu.

"Byl jsem na sebe neuvěřitelně naštvaný. Neměl jsem jezdit tak daleko nepřipravený na něco, o čem jsem věděl, že se to může stát," podotkl aljašský řidič realisticky ke své situaci.

ČTĚTE TAKÉ:
Lucie Vondráčková předčasně porodila své první dítě

ČTĚTE TAKÉ:
3 recepty na netradiční cukroví

Doporučujeme

Články odjinud