Schwarzenegger: "Dělám stejná cvičení jako před 50 lety a pořád to funguje."

Schwarzenegger: "Dělám stejná cvičení jako před 50 lety a pořád to funguje."

Hrdina akčních filmů a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger (65) přiznává, že po šedesátce je těžké zůstat v kondici. Svůj tréninkový režim ale prý od mladých let nezměnil.

Schwarzenegger se po osmileté přestávce vrací na filmová plátna ve snímku Postradatelní 2. Pořád ještě je ve skvělé fyzické kondici, ale přiznává, že jeho tělo už nereaguje tak jako dříve.

"Jak stárnete, je to těžší. Zpomalí se vám metabolismus. Svaly už nereagují tak jako dříve. Když děláte akční film a bojové scény a jste v pohybu, už to trvá déle, než si pak odpočinete. Ale co? To nevadí. Nedá se říct, že bychom za to nebyli placení," tvrdí bývalý Mr. Olympia.

Dodává ale také, že kondiční program nezměnil, a ačkoliv mu léta přibývají, ještě pořád vzpírá ohromné váhy. Na londýnské konferenci, kde propagoval nový film Postradatelní 2, se rakouský rodák pochlubil:

"Dělám stejná cvičení jako před padesáti lety a pořád to funguje. Jím stejné jídlo jako před padesáti lety a taky to ještě pořád funguje."

Jediný rozdíl je prý v tom, že teď začíná leh-sedy a končí dřepy.

V novém snímku se objeví po boku Sylvestera Stalloneho, Jasona Stathama, Dolpha Lundgrena a Randyho Couturea. Ti si zopakují role z první části filmu. Tentokrát se však ve filmu objeví i Jean-Claude Van Damme a Chuck Norris.

Doporučujeme

Články odjinud