Skopala lákali ke komunistům. Ve filmu i v životě

Skopala lákali ke komunistům. Ve filmu i v životě

Poté, co herec Svatopluk Skopal (59) prodělal zápal plic, je opět v plné kondici. Během natáčení jednoho z dílů retro seriálu Vyprávěj, kde jako otec Dvořák vdával dceru, opět hýřil vtipem a žertoval s okolím.

Kutnohorský rodák prohodil i pár vět s novináři, ačkoliv k nim jindy příliš vstřícný nebývá.

"Spousty věcí, které se v seriálu odehrávají, jsem prožil i já na vlastní kůži. Jako Dvořáka mě v depu na lokomotivy lákali do komunistické strany. A podobné jsem to měl i v životě. To mě do strany tlačila kolegyně, komunistka Jiřina Švorcová," prozradil Skopal.

Šestnáct nových dílů Vyprávěj se natáčí v neuvěřitelně rychlém tempu a v ještě větší rychlosti se nasazuje do vysílání. Systém se podobá zvyklostem na Nově i Primě, kde se nekonečné seriály natáčejí a vysílají současně.

"Asi tam nemají co vysílat," zažertoval Skopal s novináři na adresu České televize.

Během natáčení Vyprávěj v Německu, kam se herci společně se štábem vydali točit totalitní rekreaci v NDR, si prý vzpomněl na svou dovolenou v Jugoslávii. Než tam směl odjet, dlouho nemohl získat potřebný takzvaný devizový příslib.

"Dostal jsem ho až potom, co jsem úřadům předložil papíry, že mám nemocného syna," svěřil se herec.

Svatopluk Skopal je podruhé ženatý, v letech 1973-1980 byla jeho první manželkou Jitka Vinšová. Podruhé se v roce 1982 oženil s Lenkou Řehovou (56), dnes známou jako Skopalovou, která je herečkou Činoherního klubu. Objevila se kupříkladu na Primě v roli Heleny Boháčkové v Rodinných poutech. Syn František Skopal (29) z druhého manželství je také herec.



ČTĚTE TAKÉ:
Hit podzimu: Derby botky









STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud