Smolařka Macháčková se kvůli hluku odstěhovala od dálnice, teď bude bydlet u letiště

Smolařka Macháčková se kvůli hluku odstěhovala od dálnice, teď bude bydlet u letiště

Herečka a příležitostná spisovatelka Kateřina Macháčková (60) věří na osud. Jsou prý události, kterým se člověk v životě nevyhne. Třeba rozvodům či hluku.

Chtěla mít šťastné manželství, ale nakonec se dvakrát rozvedla. Z prvního s hercem Petrem Svojtkou má syna Petra, z druhého s režisérem Ivanem Zmatlíkem dceru Helenu. Vždycky si přála žít v klidné části Prahy. Na Pankráci jí vedle jejího domu postavili dálnici. Proto se přestěhovala do klidné části pražských Dejvic.

"Ale právě tam, kde nyní bydlím, budu velmi blízko nové přistávací dráhy. Zase se kolem mě začne stavět. Osudu prostě člověk neujde," myslí si dcera slavného herce a režiséra Miroslava Macháčka.

O otci napsala knihu s názvem Macháček, která vyjde letos před Vánocemi. Předtím už o něm vydala Zápisky z blázince.

"Teď jsem ještě objevila další tatínkovy poznámky z blázince. Jsou velmi pozoruhodné. Vyrovnává se v nich se vším, co ho obklopovalo, jak v životě, tak v divadle, takže ještě na nich teď pracuji," prozradila.

Žádné plastiky, jen práce a životospráva Herečka, známá například ze seriálů Cirkus Humberto, Dynastie Nováků, Život na zámku, vypadá stále jako nestárnoucí štíhlá zlatovláska.

V Divadle Broadway si v inscenaci Colombo - Vražda na recept, jež bude uvedena v září, si zahraje ženu lékaře, kterou její manžel zavraždí. Alternuje ji s Danou Morávkovou. Ta je o více než dvacet let mladší než Kateřina.

"Žádné plastiky nemám, váhu mám pořád stejnou, jím umírněně, ale stále pracuji," zdůrazňuje Kateřina Macháčková, která například zazářila také svou adaptací i režií Felliniho muzikálu Ginger a Fred v Divadle Broadway.

ČTĚTE TAKÉ:
Vlaďka Erbová: Mám zadek jako blázen!

Doporučujeme

Články odjinud