5
Fotogalerie

Šokující fotky: Toto je nejhubenější žena světa

Jako chodící kostra vypadá devětatřicetiletá Valeria Levitin, které anorexie zničila život. Teď doufá, že její příběh a hlavně děsivé fotky budou odstrašujícím příkladem všem mladým dívkám, které touží po štíhlé postavě.

Valerie váží dnes pouhých 26 kilo a může se "pyšnit" titulem nejhubenější žena planety. Ze svého titulu se samozřejmě nijak neraduje. Kdyby Valerie věděla, že jednou bude vypadat jako kostra obalená kůží, jistě by se do žádného drastického hubnutí nikdy nepustila.

Valerie v jedenácti a devatenácti letech, kdy ještě vypadala zdravě.

Velkou vinu za její podvyživený stav má matka ženy, která její postavu už od malička kritizovala. "Bála se, abych jednou nebyla obézní jako příbuzní. A tak se snažila omezit moje stravovací návyky už od velmi mladého věku. Stále mě kontrolovala a nutila mě se pravidelně vážit," svěřuje se Valerie.

A později také touha stát se úspěšnou modelkou zapříčinila, že se Valerie pustila do extrémního hubnutí. Bylo jí totiž řečeno, že na přehlídková mola je ještě příliš tlustá.

Jenže touha po štíhlé postavě se Valerii vymkla z rukou. A dostala se do spárů anorexie. V době, kdy jí bylo 23, se její velikost propadla z běžné velikosti 12 na velikosti 6.

"V současné době je bohužel téměř nemožné, abych váhu vrátila zpět do normálu, protože moje tělo nedokáže zpracovat velké množství potravin," říká zoufale Valerie. Její denní strava nyní zahrnuje pouze ovoce a malé jídlo z masa a zeleniny. Drastická dieta jí zcela odrovnala metabolismus. Tělo není schopno vytvořit si svalovou hmotu a odborníci se diví, že přes veškeré problémy je vůbec schopna života.

Musí se také vyhýbat situacím, kdy by mohla spadnout. "Jsem hrozně křehká. Musím být velmi opatrná na to, co a kde dělám," svěřuje se Valerie, která marně touží po dítěti.

Teď alespoň doufá, že její šokující fotografie zamezí tomu, aby se vlna anorexie šířila mezi další dívky. Bohužel i tak Valerie dostává od některých mladých děvčat dopisy, ve kterých jí vyznávají velký obdiv. A zoufale touží "okopírovat" její extrémně vychrtlou postavu.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud