Špičkoví šéfkuchaři si našli „vedlejšák“

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zábava

Těžko říci, zda chtěli hvězdní kuchařští mistři pouze bezezbytku naplnit i nevyřčená přání zákazníků, nebo pouze vycítili příležitost, jak si přisypat do kapes. Faktem ovšem zůstává, že se v Itálii zrodila nová módní vlna, již si nedokáží vynachválit zmlsané jazýčky dobře situovaných labužníků.

Teď už za pochutinami blízkými jejich srdci nemusejí vážit cestu do proslulé restaurace a hodovat ve společnosti dalších spolustolovníků, s nimiž si třeba nepadli právě do noty. Mohou si totiž objednat šéfa kuchyně, který se na místo určení dostaví se suitou pomocníků a číšníků, přímo do svého příbytku. Na počtu konzumentů slavnostní krmě přitom vůbec nezáleží. Stejné péče se dostane čtyřem osobám i velké společnosti.

Zadavatel přitom zaplatí předem stanovenou cenu. Za jednoho strávníka se pohybuje v rozmezí od 200 do 400 euro (tedy od 6000 do 12 000 korun). Na nedostatek klientely si průkopníci těchto služeb, mezi něž patří třeba milánský šéfkuchař Carlo Cracco či mistr v přípravě japonského suši Moreno Cedroni, nemohou stěžovat. Trápí je spíš nedostatek času. Mezi čtyři soukromé stěny se totiž dostanou pouze v době, kdy jich není zapotřebí v mateřském podniku. Nicméně i tak se jim „vedlejšák“ víc než vyplatí. (Plus)

Další články z rubriky

Nejhezčí pohled na Benátky severu

Nejhezčí pohled na Benátky severu

15. 11. | [Soutěž] Prodloužený víkend vám bude stačit na poznání všech zajímavostí Stockholmu, města…

Jeruzalém – město koček

Jeruzalém – město koček

13. 11. | [Soutěž] Že je Jeruzalém město tří náboženství, unikátních památek a bohužel i věčných bojů, ví asi…

Nový Zéland po vlastní ose

Nový Zéland po vlastní ose

8. 11. | [Soutěž] Oblíbené turistické destinace Nového Zélandu jsou celoročně přeplněné turisty. Lze se jim…

Cesta čokolády

Cesta čokolády

6. 11. | [Soutěž] Byli jsme při tom, jak se z dovezených kakaových bobů v Belgii vyrábějí lahodné pralinky.