Steve Buscemi je už podruhé za mřížemi

| Autor: Pluspress | Rubrika: Zábava

NEW YORK – Není to ani měsíc, co svérázného hollywoodské herce Stevea Buscemiho (45) zadržela policie, a už se ocitl za mřížemi znovu. Stejně jako před několika týdny, i nyní jsou důvodem protesty proti uzavření několika newyorských hasičských stanic.

Tentokrát měl herec ovšem dokonce v davu napadnout několik newyorských politiků a vzpírat se měl údajně také policii, která ho chtěla zadržet.
Buscemi, známý například z filmů Big Lebowski nebo Fargo, se protestů proti postupnému uzavírání několika desítek newyorských hasičských zbrojnic účastní již přes rok.

„Nyní ale chtějí zavřít vůbec nejstarší stanici, která byla v New Yorku zprovozněna již v roce 1855. O sboru, který v ní sloužil, jsou zmínky dokonce již ve spisech z konce osmnáctého století,“ prohlásil při prvním zadržení herec.

Tentokrát ovšem nestačil říct ani slovo. Policie ho ihned po napadení jednoho z členů newyorské radnice zadržela a okamžitě převezla na policejní stanici.
„Zacházeli se mnou jako s nějakým prachobyčejným teroristou. Přitom jsou to právě ti hasiči, jimž nyní chtějí uzavřít jejich zbrojnice, kteří v září 2001 vyrazili napravovat škody, které teroristé napáchali, a zachraňovat lidem životy. Mnoho jich přitom o ten vlastní přišlo,“ nechal se slyšet Buscemi, který v letech 1980 – 1984 pracoval v New Yorku jako hasič.

Buscemi považuje uzavření hasičských stanic za nezodpovědné a nebezpečné. Newyorská radnice, která chce tímto krokem ušetřit sedm milionů dolarů ročně, naopak argumentuje tím, že síť stanic je v New Yorku zbytečně příliš hustá. (Plus)

Steve Buscemi
nar. 13.12.1957
Brooklyn, New York, USA

Režijní filmografie:
2002 -"Baseball Wives"
2000 - Věznice
1999 - "Rodina Sopránů"
1997 - "Oz"
1996 - Můj nejmilejší bar
1993 - "Homicide: Life on the Street"
1992 - What Happened to Pete

Herecká filmografie:
2003 - Minnesota Nice (V), Sky Is Green, The Spy Kids 3-D: Game Over, Velká ryba
2002 - 3 Moons, 9/11 (TV), Deadrockstar, Inside the Playboy Mansion (TV), Laramie Project, The Love In the Time of Money, Mr. Deeds - Náhodný milonář, Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů
2001 - Bouchači a bouchačky, Concert for New York City (TV), Final Fantasy: Esence života, Forest Hills Bob, Grey Zone, Malý svědek, Příšerky s.r.o.
2000 - 28 dní, In Bad Taste, Přízračný svět, Road to Sundance, Věznice
1999 - Franky Goes to Hollywood, Velký táta
1998 - Armageddon, Big Lebowski, Divine Trash, Impostors, Louis & Frank, Píseň pro nevěstu
1997 - Con Air, Opravdová blondýnka
1996 - Black Kites, Fargo, Kansas City, Můj nejmilejší bar, Útěk z L. A.
1995 - Billy Madison, Co dělat v Denveru, když člověk nežije, Desperado, Mrtvý muž, Život v oblouznění
1994 - Floundering, Pátrání po Jednookém Jimovi, Poslední psanec (TV), Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Rockeři, Somebody to Love, Záskok
1993 - "Adventures of Pete & Pete", Claude, Ed and His Dead Mother, Twenty Bucks, Vycházející slunce
1992 - CrissCross, Gauneři / Reservoir Dogs, In the Soup, What Happened to Pete, Who Do I Gotta Kill?
1991 - Barton Fink, Billy Bathgate, Zandalee
1990 - Force of Circumstance, King of New York, Millerova křižovatka, Příběhy z temnot:
1989 - "Osamělá holubice", Coffee and Cigarettes II, Heart of Midnight, Povídky z New Yorku, Slaves of New York, Tajuplný vlak, Vražda na Broadwayi
1988 - Arena Brains, Call Me, Kiss Daddy Goodnight, Vibrace
1987 - Heart, No Picnic
1986 - Film House Fever, Parting Glances, Sleepwalk
1985 - Tommy's
1984 - Way It Is, The

Který film se Stevem se vám líbil nejvíce?

Komentáře

Komentářů celkem: 5
reservoir dogs cannibal 16. 2. 2006 | 21:38
Big Lebowski. 2. 12. 2004 | 16:38
Fargo jednoznačně. Hlavně ve scéně, kde je pouze jeho noha:) Juda 4. 6. 2004 | 21:32
:-) Pavel 26. 6. 2003 | 09:01
FARGO ALEX 24. 6. 2003 | 09:45

Další články z rubriky

Monako: Výlet nejen pro hráče

Monako: Výlet nejen pro hráče

16. 10. | [Soutěž] Monako má co nabídnout i v době, kdy není zrovna počasí na koupání. Můžete tu vidět…

Seriál Ulice: Vlasta Pešek žárlí na Amálii

Seriál Ulice: Vlasta Pešek žárlí na Amálii

14. 8. | Už za týden se na televizní obrazovky po prázdninové pauze konečně vrátí seriál Ulice. Co čeká na…

Seriál Ulice: Co čeká na podzim vaše oblíbené hrdiny?

Seriál Ulice: Co čeká na podzim vaše oblíbené hrdiny?

7. 8. | 1 | Stýská se vám po seriálu Ulice? Pak vás jistě potěšíme zprávou, že už 21. srpna se vrátí na…

Milujete kola, víno a památky? Vyrazte do Lednicko-valtického areálu

Milujete kola, víno a památky? Vyrazte do Lednicko-valtického areálu

2. 8. | Moravské vábení je pro mnoho turistů neodolatelné. Pokud holdujete dobrému vínu, jízdě na kole a…