Surfovat se naučíte v Portugalsku

Surfovat se naučíte v Portugalsku

Sportovní značka Rip Curl spolu s cestovní agenturou Surf Camp s.r.o. letos pořádá první ročník leteckých surfových zájezdů do Portugalska k pobřeží Atlantiku. Atraktivní dovolená spojena s výukou moderního sportu je určena pro úplné začátečníky i pokročilé surfaře. Kempy budou probíhat na plážích jednoho z nejznámějších surfových regionů Evropy – v Peniche, v resortu Baleal. Rip Curl Surf Camp začíná 16. června a pokračuje až do 4. října.

Výuka 10-ti a 11-ti denních kempů bude probíhat na dlouhých písčitých plážích pod vedením zkušených instruktorů místní surfové školy. Samotnému kurzu je věnováno 5 dní, 2 hodiny dopoledne a 2 odpoledne. Na celou dobu pobytu je zapůjčen surfboard i neopren. V zájezdu je zahrnuta výuka surfování, ubytování v moderní Vile Peneda 100 metrů od oceánu, přímá zpáteční letenka Praha – Lisabon s leteckou společností TAP Portugal, surfová výbava a surfové výlety, pojištění, barbecue, X-box ve společenské místnosti, atd. Na místě budou čekat dva minibusy, které jsou k dispozici po celou dobu pobytu, stejně tak jako portugalský i český personál. Celý kemp je koncipován tak, aby zbyl dostatek času na relaxaci, koníčky a cestování.

Účelem Rip Curl Surf Campu není intenzivní trénink sportovních nadšenců, ale aktivní dovolená a osvojení si jízdy na menších vlnách. Surfing je prostředkem k utužení fyzické i psychické kondice, kardiovaskulárního systému, posílení ramen, zad, nohou a středních partií. S každou příchozí vlnou odplouvá stres a napětí, pobyt ve slané vodě působí blahodárně na kůži i pleť.

Díky unikátní poloze, která dělá region Peniche dokonalou surfovou destinací, jsou místní vlny na každodenním pořádku. Město se pyšní přezdívkou „Capital das Ondas“ - Hlavní město vln. Mezi nejznámější patří legendární „Supertube“. V okolí jsou jak klasické začátečnické vlny, tak i útesové vlny nebo takzvané „secret spoty“ (skrytá místa k surfování).

V průběhu léta se zde koná nespočet letních festivalů a „beachparties“. Baleal je také ideálním místem pro nasátí poklidné portugalské atmosféry při posezení na terase plážové restaurace, baru či kavárny. Toto vše je vzdáleno pouhých 80 km severně od Lisabonu a hodinu cesty z letiště.

Surf Camp s.r.o. je cestovní agentura, jenž ve spolupráci s cestovní kanceláří Incoming & Incentive Tours organizuje tyto zájezdy. Tým tvoří zkušení lidé z oblasti cestovního ruchu, marketingu a sportu. Celá akce probíhá ve spolupráci se značkou Rip Curl a sítí prodejen Tornádo. Mediálními partnery jsou Radio 1, Óčko, Freeride.cz, Board a Boardlife. Podrobnější informace naleznete na http://www.ripcurlsurfcamp.cz>www.ripcurlsurfcamp.cz

Doporučujeme

Články odjinud