Švédský filantrop nabízí zdarma pobyt na svých ostrovech. Co pro to musíte udělat? | Zdroj: IdeasIslands

Zdroj: IdeasIslands

Švédský filantrop nabízí zdarma pobyt na svých ostrovech. Co pro to musíte udělat?

Kdo ještě letos netuší, kam na dovolenou, a nemá přitom moc peněz v rozpočtu, měl by napsat švédskému filantropovi Frederiku Härénovi. Ten totiž pronajímá své soukromé ostrovy. Lidé na nich mohou pobývat zdarma, meditovat, relaxovat či hledat své vlastní já.

Härén vlastní dva ostrůvky u Stockholmu a jeden na Filipínách. Ten je zrovna kvůli tajfunu uzavřen. Zbývající dva – Vifärnaholme a Svanholmen – jsou k dispozici od 1. června do 30. září.

Zájemci musejí požádat o přístup na webu Ideas Islands a přesvědčit Häréna, že jejich motiv je skutečně závažný. Že potřebují na pár dní zakusit život poustevníka a jako eremité nalézt zdroj inspirace či sebe sama kvůli novému projektu, na němž pracují.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Härén skutečně za pobyt neúčtuje vůbec nic, rád přijme dar ve výši 6,5 tisíce švédských korun (asi dvaceti tisíc korun českých), ale ani to není nezbytné. Peníze daruje na charitu, sám totiž finanční nouzí rozhodně netrpí.

„Jediné, na čem záleží, je pádný důvod, proč týden strávený mimo civilizaci pomůže projektu, na němž pracují nebo chtějí začít rozvíjet,“ uvedl Härén pro švédskou edici deníku Local.

Zde k tomu zajímavé video:

Doporučujeme

Články odjinud