Tipy na rodinné výlety (nejen) na prodloužený víkend

Tipy na rodinné výlety (nejen) na prodloužený víkend

Máme před sebou prodloužený víkend a naši školou a školkou povinní dokonce podzimní prázdniny. Jak blížící se volno využít, odpočinout si a užít si poslední teplé dny barevného podzimu?

Muzeum Lega - Praha

Chcete potěšit především svou drobotinu, která miluje lego? Pak neváhejte a jděte s nimi do Muzea Lega. Nemusíte chodit nikam daleko, muzeum se nachází v centru Prahy a potěšíte jím jak kluky, tak holky všeho věku. Obdivujte, co vše se dá z Lega postavit (věděli jste, že loni byl v Londýně vánoční stromeček postavený z Lega?) a zavzpomínejte i na své dětství.

www.muzeumlega.cz

Fata Morgana v Botanické zahradě, Praha

Kytičky, kytičky, kytičky. Tento skleník potěší především holčičky a maminky, které rády pěstují vše, co kvete i nekvete a obklopují se zelení. Botanická zahrada velmi často také pořádá tematické výstavy – orchideje, dýně… A až si budete chtít trochu odpočinout, zajděte si do vinotéky na sklenku dobrého vína.

Skanzen Přerov nad Labem

Chcete se podívat do skanzenu, ale cesta do nejznámějšího skanzenu v Rožnově se vám zdá příliš dlouhá? Pak jste asi nevěděli, že skanzen máme „za rohem“ – v Přerově nad Labem. Zdejší skanzen nabízí spoustu možností, jak trávit čas, a to nejen rodinám s dětmi.

Vydáte-li se sem o podzimních prázdninách, můžete kromě jiného shlédnout i výstavu, jak se oblékaly naše prababičky, pány by mohla zajímat expozice Půvab lidových stavení a nejmenší budou zcela určitě okouzleni výstavou Svět dětských knížek a hraček. Všechny tyto zmíněné výstavy končí posledního října.

http://www.polabskemuzeum.cz/prerov-nad-labem/vystavy

Zámek Loučeň – i pobyt

Málokterý zámek je natolik vstřícný k návštěvníkům, jako Loučeň. Jako jeden z mála funguje celoročně, a tak zde můžete trávit např. i Silvestra. Ale ten je ještě daleko, v tyto dny můžete navštívit speciální čokoprohlídku – nejen, že si prohlédnete nádherné interiéry zámku, ale navíc ještě ochutnáte výbornou čokoládu. A pokud by se vám zde zalíbilo natolik, že by se vám nechtělo odjet, můžete se zde i ubytovat.

Loučeň se pyšní několika různými labyrinty, kde se můžete procházet. Každý advent zde rozsvěcejí největší adventní svícen v republice.

www.zamekloucen.cz

Vinný sklípek – ráj pro všechny, kteří rádi víno

Děti už jsou větší, a jediné dvě věci, které je děsí, jsou to, že byste s nimi chtěli trávit jejich podzimní prázdniny a to, že byste jim nedali na tyto volné dny dost peněz? Hurá! Pak vám nic nebrání si rezervovat pobyt v některém z mnoha vinných sklípků. To, zda vezmete partnera či kamarádku, už necháme na vaší úvaze.

Vybírejte v proslulých jihomoravských vinařských lokalitách, jako jsou Mutěnice, Čejkovice, Pálava, Mikulov. Jen pozor na oznámení rodině…. Říci: Jedu se nechat zavřít do Valtic by mohlo vzbudit různé reakce, než byste vysvětlili, že máte na mysli vinný sklípek….

Pokud nevíte kam, zapátrejte na stránkách http://sklipky.arces.cz/index.php a zaručeně si vyberete.

Muzeum čokolády a marcipánu – Tábor

Milujete čokoládu? Pak si nenechte ujít nádherně voňavé muzeum této pochoutky, které se skrývá v Táboře. Pravda, v Praze také najdete čokoládový dům, zasvěcený této lahůdce, zde je ale pořádné muzeum, které potěší každého čokoholika. A máte-li rádi také marcipán, pak si tu budete připadat jako v ráji.

Muzeum nabízí různé druhy balíčků za poměrně příznivé ceny, takže vám nic nebrání si třeba vyzkoušet něco vyrobit. A bude—li se vám chtít, můžete zde i přespat. Stačí zvolit „Rekreační balíček…“

Více na http://www.cokomuzeum.cz/zazitkove-balicky

Doporučujeme

Články odjinud