Týdenní předpověď: Krásné počasí končí, o víkendu se prudce ochladí a začne sněžit

Týdenní předpověď: Krásné počasí končí, o víkendu se prudce ochladí a začne sněžit

Doposud jsme se mohli radovat z nadprůměrně teplého, slunečného podzimu. O víkendu však teploty prudce klesnou, bude pršet, na některých místech republiky začne padat sníh.

Dnes bude na části republiky ještě polojasno, teploty přes den však klesnou k 7 – 10 stupňům Celsia. Odpoledne se začne zatahovat, zesílí vítr a navečer už na některých místech republiky můžeme očekávat přeháňky, v nižších polohách dešťové, ve vyšších smíšené. Noční teploty budou stále kolem nuly.

15. 11. – v neděli bude zataženo s teplotami 5 – 8 stupňů Celsia, očekáváme déšť, déšť se sněhem a ve vyšších polohách sněžení. Vítr zesílí, bude foukat ze západu o intenzitě 30 – 36 km/hod.

16. 11 – v pondělí se počasí o něco vylepší, částečně protrhá oblačnost, místy by se mohly objevit i sluneční paprsky, teploty stoupnou na 8 – 12 stupňů, vítr bude foukat mírný zhruba 20 km/hod. Noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 stupni Celsia.

17. 11. – v úterý se zase zatáhne, místy začne pršet, ve vyšších polohách se opět objeví sněhové přeháňky. Teploty očekáváme mezi 7 – 10 stupni Celsia. Vítr zesílí na 30 – 32 km/hod.

18. 11. – ve středu bude počasí velmi podobné tomu úternímu, teploty 7 – 9 stupňů, vítr kolem 30 km/hod.

19. 11. – ve čtvrtek teploty ještě klesnou. Očekáváme je mezi 5 – 8 stupni a začne sněžit, ve vyšších polohách padat déšť se sněhem.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud