Udusil se na palubě letadla. Přítelkyně vedle jeho těla seděla devět hodin

Udusil se na palubě letadla. Přítelkyně vedle jeho těla seděla devět hodin

Sedmadvacetiletá Vanessa Preechakulová ze Srí Lanky měla potkat rodiče svého snoubence. Z domova za ním letěla do novozélandského Aucklandu s přítelem Robertem Rippingalem.

Ten si hodinu a půl po startu objednal dušené hovězí. A to se mu stalo osudným. Jednatřicetiletému muži zaskočilo a udusil se. Nepomohl mu ani přítomný lékař. Zbývajících devět hodin letu strávila Preechakulová vedle mrtvého.

Let mezi Srí Lankou a Aucklandem trvá jedenáct hodin. Vanessa letěla s Robertem s nízkonákladovou aerolinkou Jetstar, která patří společnosti Qantas. Když se podával oběd, Robert si dal hovězí a sledoval u toho film. „Myslela jsem, že se směje. Pak jsem se na něj ale podívala a jeho oči byly vykulené nahoru a nemohl mluvit. Rty mu začaly brzo fialovět,“ popsala zdrcená žena. Na pomoc přispěchali mezi cestujícími přítomný lékař a dvě sestry, muži ale nedokázali pomoci.

Tělo tragicky zesnulého muže přenesli do zóny pro letušky, kde bylo přikryto plátnem. Vanessa požádala stewardy, aby jí dovolili sedět vedle mrtvého snoubence a strávila s ním zbývajících devět hodin.

„Jednu chvíli jsme seděli vedle sebe a líbali se a drželi za ruce, příští minutu se dusil. Nemůžu se s jeho smrtí smířit. Byl tak příjemný a štědrý,“ cituje Preechakulovou britský Daily Mail.


ORBION:
Portál pro cestovatele



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud