Už na základce jsem byl divnej, přiznává módní návrhář Klír

Už na základce jsem byl divnej, přiznává módní návrhář Klír

Když šel módní návrhář Josef Klír (38) v osmdesátých letech minulého století studovat módní průmyslovku, spolužáci se mu smáli. Dnes by možná prstíčkem hrabali, aby je vzal zpátky do party.

"Bylo to stejné, jako kdybych já se divil tomu, že šel někdo studovat gympl nebo stavařinu," přemýšlí Klír.

Dnes už ví, že se rozhodl správně. Zvítězila vášeň pro módu a velký koníček se mu stal prací. Je přesvědčen, že je to největší štěstí, které člověka může potkat.

Už na základce si Klír vytvářel svůj vlastní šatník a nosil jen to, co si sám ušil. Dnes má pěkný ateliér na pražské Malé Straně a spolupracuje s předními hvězdami českého showbyznysu.

Obléká kupříkladu zpěvačku Ilonu Csákovou, Lucii Bílou, Leonu Machálkovou, Ivetu Bartošovou, moderátory Honzu Musila a Zuzanu Belohorcovou, kapelu Support Lesbiens, či modelky Silvii Lakatošovou a Andrea Verešovou.

Navrhoval i šaty do soutěže Miss ČR a dvakrát získal titul Návrhář roku v soutěži Svatební šaty.

Jednou z Klírových posledních aktivit bylo vytvoření kolekce šatů inspirované kávou. Ačkoliv on sám by se tohoto nápoje nikdy ani nedotkl. "V životě jsem neměl jediný šálek. Nemám rád hořké věci. Já jsem byl vždycky divnej," svěřil Josef Klír, který v současnosti žije s přítelem Vladkem.

ČTĚTE TAKÉ:
Strie - už nechci je!

Doporučujeme

Články odjinud