5
Fotogalerie

V Londýně už se chystají na Vánoce

Když srpnové horko z rozpálené Oxfordské třídy uprostřed Londýna zažene kolemjdoucí do vyhlášeného obchodního domu Selfridges, asi mají ještě dlouho pocit, že jim letní slunce způsobilo úpal.

Obchodní dům, který si zahrál také ve filmu Láska nebeská, totiž zahájil vánoční prodej a v jednom oddělení tak už od 1. srpna hrají koledy, září nazdobené vánoční stromky a blýskají se nápisy „Šťastné a veselé“. Vždyť do Vánoc zbývá už jen 149 dní!

A provozovatelům obchodního domu nepřipadá zvláštní, že mezi stromky, soby, různobarevnými koulemi a světelnými řetězy pobíhají lidé v tričku a kraťasech.

„Když jsme mluvili se zákazníky, všichni se zdáli docela překvapení, ale také docela šťastní. Má to na lidi velmi pozitivní vliv. Vánoce jsou jedním z těch věcí, které lidi činí šťastnými a veselými,“ tvrdí šéfka oddělení Geraldine Jamesová.

Největším hitem loňských Vánoc pak prý byly baňky, koule a další dekorace v národních barvách a symbolech. Ozdoby ve tvaru britské vlajky, královské koruny, věže Big Ben, londýnského dvoupatrového autobusu či symbolu londýnského metra jsou tak zastoupeny nejvíce. A co může těšit nás Čechy je, že vyrobeny byly právě v našich vyhlášených sklárnách.

Selfridges zatím ale prý kvůli Vánocům nešílí a největším svátkům roku vyhradili obchodníci jediné oddělení.

ČTĚTE TAKÉ:
Nevěru bych odpustila, tvrdí Simona Postlerová!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud