Ve škole jsem byl dočista pitomý, přiznává Anthony Hopkins

Ve škole jsem byl dočista pitomý, přiznává Anthony Hopkins

Slavný velšský herec sir Anthony Hopkins (74) se jako dítě ve škole s ostatními příliš nekamarádil, protože byl "dočista pitomý" a připadal si úplně sám.

Hopkins, který proslul mimo jiné rolí Hannibala Lectera v Mlčení jehňátek, se s ostatními dětmi moc nepřátelil. Prý byl nudný a nezajímavý, ale osamění zase podnítilo jeho tvořivost.

"Byl jsem samotářské děcko, protože ve škole jsem opravdu nijak nevynikal. Byl jsem dočista pitomý. Neměl jsem potuchy, co se kolem mne děje, tak jsem se stáhnul do sebe.

Ve škole jsem neměl přátele a nikdy jsem si s ostatními dětmi nehrál. Proto jsem si stvořil vlastní svět. Zní to trochu pohádkově, ale neměl jsem na výběr. Uměl jsem malovat a hrát na piano. A to mi zůstalo na celý život," říká herec.

Hopkins se podle informací serveru FemaleFirst v poslední době k malování a hudbě vrátil. Přiznal ale také, že měl problémy s udržením pozornosti. Nevnímá to ovšem jako něco negativního, protože mu to dalo více svobody.

"Mám schopnosti soustředění asi takovou jako přihlouplý čmelák. Vždycky skvěle začnu, ale nic nedokončím. Je to docela volný a snadný způsob existence, jenže tak to prostě je. Takový jsem se narodil. Když jsem s herectvím začínal, přišlo mi to jako prokletí, avšak vlastně mi to dalo ohromné množství svobody," dodal Hopkins.

ČTĚTE TAKÉ:
Vlasáková vstoupila do Nového roku se čtyřmi dětmi a jedním seriálem

ČTĚTE TAKÉ:
Jurinová zhubla a vrátila se v sedmapadesáti na obrazovku

Doporučujeme

Články odjinud