6
Fotogalerie

Výlet za pohodou

Máte za sebou náročné týdny plné práce a stresu? Potřebujete si odpočinout od všeho a od všech? Nebo si chcete vyrazit s kamarádkou někam, kde vás budou jen hýčkat a kde hodíte starosti za hlavu?

Jako v jednom z mála wellness resortů v Čechách je relaxace ve Svaté Kateřině dotažena do detailu už při příjezdu. Do areálu mají totiž motorová vozidla vjezd zakázán, a to z jediného důvodu – aby nerušila hosty. Pokud tedy přijíždíte autem, musíte jej nechat zaparkované na hlídaném parkovišti v blízké obci Počátky a do resortu vás odveze hotelový shuttle bus. Samotný resort se nachází hluboko v lesích, kde jediné, co uslyšíte, je zpěv ptáků, šumění stromů a občasné zařehtání koní ve stájích. Dovedete si představit lepší místo pro relaxaci a odpočinek?

Pasivity a aktivity

Možností, jak ve Svaté Kateřině odpočívat, je více než dost. Vybírat si můžete z tzv. pasivit a aktivit. Chcete celý den ležet v posteli a číst si knížku? Jak je libo. Máte pocit, že si potřebujete v hlavě srovnat myšlenky a ujasnit si, co dál? Meditujte. V resortu vám doporučí hned několik superklidných míst vhodných k meditaci (za vodou pod lípou, u pramene v aleji, na louce pod Lískem). Až budete mít pasivního odpočinku dost, přidejte na aktivitě.

Okolní příroda sama vybízí k dlouhým procházkám, k dispozici jsou tenisové kurty, golfové odpaliště, vyjet si můžete na koni nebo vyzkoušet jízdu se psím spřežením. Romantika, adrenalin nebo obojí… v každém případě něco, co nezažijete každý den. Resort nabízí také několik druhů speciálních pobytů – vždy s určitou tematikou. Body & Mind aneb dny plné jógy, redukční pobyty, golfové víkendy, ale také balíčky pro romantiky a rodiny s dětmi. Přijet můžete na den, víkend, ale také 14 dní. Nudit se nebudete.

Víte, co jíte

S odpočinkem a relaxací také nezbytně souvisí kvalitní a zdravá strava. O tu se stará hotelová restaurace pod záštitou uznávaného odborníka ing. Ivana Macha.

K dispozici máte dokonce přehled energetických výdejů při pohybových aktivitách nabízených v resortu, např. spotřebu energie na jednotlivých cykloturistických trasách v okolí, při tenise, jízdě na koni, józe, nordic walkingu a aerobiku.

Podle vydané energie si pak vyberete jídlo a nápoje ze snídaňového a dalších menu, které jsou přehledně označeny energetickými a výživovými hodnotami. K dispozici je také odborník, který vám poradí s výběrem potravin a na nejmodernějším přístroji InBody 720 změří tukovou a svalovou tkáň, obsah vody, minerálních látek a další údaje. Ty jsou rozhodující pro nastavení stravovacího programu, pitného režimu, plánu doplňování stravy a rozvržení pohybových aktivit. I když zde strávíte možná jen pár dní, je to vhodná příležitost, jak přejít ke zdravějšímu způsobu života a nastavit si správné stravování a pitný režim.

Ráj odpočinku v podzemí

Úplně nejlákavější je však místní spa, do kterého vstoupíte jen po pár schůdcích vedoucích přímo do podzemí hotelu. Rázem se ocitnete v úplně jiném, snad i lepším, světě. Přítmí, svíčky, jemná vůně a relaxační hudba. Už to samotné působí jako dokonalá antistresová kombinace. A to je přitom jen začátek… Ať už zvolíte thajskou masáž, aromatickou masáž, zábal, nebo se ponoříte do voňavé koupele, nebudete cítit zklamání.

K dispozici jsou také balíčky doporučených kombinací procedur nebo individuálně sestavené terapie. Ve wellness používají přírodní, lehce mineralizovanou vodu pramene Svatá Kateřina se zvýšeným obsahem síranů, hydrouhličitanů a vápníku s obsahem přírodních radionuklidů. Není totiž příliš tvrdá, i když obsahuje vápník s hořčíkem, takže snadno rozpouští různé nečistoty tukové povahy. Především pro dámy jsou pak určeny služby manikérky, pedikérky, ale také kosmetika a kadeřnictví.

Ve Svaté Kateřině razí heslo: Odpočívejte na maximum, ale podle svého. Ať už bude váš odpočinek vypadat jakkoli, můžete si být jisti, že domů budete odjíždět jako znovuzrození.

Další zajímavé články najdete v aktuálním vydání časopisu Dieta.


ČTĚTE TAKÉ:
Andělská tvář pro Diora!



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud